March 21, 2013

Rutina de ingrijire fara iritanti - Before & After


De când am început să scriu în colţişorul ăsta virtual am avut mai multe satisfacţii decât m-aş fi aşteptat. Blogurile pe care le-am descoperit, oamenii pe care i-am cunoscut, informaţiile pe care le-am strâns - toate aceste lucruri au contribuit la progresul meu şi al tenului meu (ştiu că sună într-un mare fel, dar aşa este). De la o sumedenie de obiceiuri adânc înrădăcinate în creieraş, am reuşit să trec la o rutină de îngrijire cu totul şi cu totul diferită. Iar rezultatele nu au întârziat să apară.


Pot spune că pregătirea acestei postări a durat câteva luni bune, asta pentru că am vrut să fac din când în când fotografii. Mi se par mult mai grăitoare decât orice bla-bla legat de cât de bine arăt acum sau cât de încântată sunt că un produs anume funcţionează.

Primele poze le-am făcut în data de 3 noiembrie, cu puțin timp înainte de a-mi schimba complet rutina de îngrijire şi a începe să folosesc produse fără iritanţi.În aceste produse am investit speranţe, răbdare şi foarte, foarte mulţi bani. Dar a meritat fiecare leuţ şi nu mă văd întorcându-mă la ce foloseam înainte.

3 Noiembrie




Una dintre cele mai mari supărări legate de aspectul tenului meu era reprezentată de zecile de punctuleţe negre de pe obraji, aspectul ăla denivelat, pe care nu-l puteam ascunde nicicum.Oricât m-am chinuit cu exfolieri mecanice cu mălai sau zahăr, vizite la cosmetică, băi de abur şi extracţii acasă, nu am reuşit să scap. Reapăreau in no time şi mă alegeam şi cu semne de la tentativele de a le anihila.

La 7 zile de la noua rutină de îngrijire, faţa mea o luase razna. Îmi era ruşine să ies din casă, fondul de ten nu făcea faţă, dar mă motiva gândul că la un moment dat va fi bine. Multe comedoane se inflamaseră, erau foarte mari, roşii şi dureroase.

10 Noiembrie



Cam aşa au stat lucrurile pe tot parcursul lunii noimebrie. Am dat vina pe exfoliantul 2% BHA. Trebuia să dau vina pe ceva, nu?

21 Noiembrie


24 Noiembrie



La începutul lunii decembrie, lucrurile arătau aproape la fel de rău. Ţin minte că îmi doream foarte mult să se termine toată “hărmălaia” de pe faţa mea, pentru că voiam să arăt bine de Sărbători. Dar mi se părea ca binele ăla nu avea să apară prea curând. Eram foarte încântată de toate produsele achiziţionate, le recunoşteam meritele fiecăruia în parte, dar overall faţa mea era un dezastru.

4 Decembrie


Şi atunci am făcut fapta. M-am dus la cosmetică. Nu la vreun salon recomandat de cineva care ştie pe cineva bun, ci la un salon din cartier, unde am avut norocul să dau peste o tipă de-o vârstă cu mine, cu mâini ferme, dar uşoare în acelaşi timp. Nu m-a durut, dar am ieşit de acolo cu faţa foarte roşie (nimic nou până aici). La chestiile cu care m-am confruntat de-a lungul timpului, nu mi-am permis niciodată să merg la cosmetică şi să am pretenţia să ies de acolo cu pielea relaxată.

6 - 25 Decembrie






Dar partea bună este că după ce am făcut pasul ăsta, semnele mi s-au vindecat extrem de repede şi nici nu am mai avut probleme de atunci. Am mai rămas cu câteva amintiri, nu avea cum să scoată tot într-o şedinţă, dar nu am mai simţit nevoia să calc pragul vreunei cosmeticiene de atunci.

7 - 13 Ianuarie






În lunile ianuarie - februarie m-am luptat cu câţiva monstruleţi în zona bărbiei şi tind să dau vina pe nişte dezechilibre hormonale/ stres. Acum am rămas cu câteva semne, dar știu că se vor curăța curând. Totuși, secreţia de sebum e mult mai mică, porii au scăzut şi ei în dimensiuni, nu mai am comedoane pe obraji, îmi ies mult mai puţine coşuri (şi mult mai rar). Sunt foarte mulţumită de cum se prezintă lucrurile acum! Cu ocazia asta, mă gândesc să fac și un update la rutina de îngrijire.

21 Martie - No makeup



With makeup


Ce am de adăugat:  produsele pe care le folosesc joacă un rol foarte important, la fel de important ca sănătatea şi starea de spirit. Atunci când sunt demoralizată, lipsită de energie sau stresată, pielea mea îşi face de cap. Deci trebuie să avem grijă şi de aspectul ăsta :) 

16 comments :

  1. Felicitari pentru rezultate, Ioana! :) Eu zic ca e foarte bine ca ti-ai ascultat instinctul si te-ai dus la cosmeticiana, se vede o mare imbunatatire a pielii in perioada de dupa tratament. Ai sa vezi ca pielea va arata tot mai bine in timp! :)
    Te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc, Georgiana!

      Am avut ceva emoții, dar știi cum e: când ți-ai pus ceva în gând, nu mai poți dormi până nu faci fapta :) E departe de a fi perfect (dacă așa ceva va fi posibil vreodată), dar sunt foooarte mulțumită de progres și știu că în timp va fi și mai bine. Te pup și eu :*

      Delete
  2. felicitari pentru rezultate, arati foarte bine! si esti draguta foc :D eu am descoperit recent niste poze din 2010 si nu imi vine sa cred ca mult mi s-a schimbat tenul. intre timp insa nu am urmarit atat de consecvent prin poze, doar eu ca disperata in oglinda :P. de la inceputul lunii martie mi-am schimbat rutina, am renuntat de tot la exfolianti - AHA si BHA (la cei din urma renuntasem deja de mai demult putin). Chiar daca de puncte negre nu pot spune ca am scapat, ma simt mai bine cu tenul meu care inainte era reactiv la orice adiere de vant. Bine, foloseam si tampenii cu iritanti. De ceva luni bune am corupt-o si pe mama si acum ma suna de fiecare data cand cumpara ceva sa imi citeasca ingredientele :P. Si ea a inceput sa foloseasca PC si e happy :D. Eu regret ca am renuntat la exfo, sper sa pot reveni la ei la un moment dat. Sunt curioasa acum de mers la cosmetica, dar simt ca nu e pasul potrivit acum pentru tenul meu. Te pup, sorry de comentariul kilometric.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc, Milena!

      Ești o scumpă :) Nici eu nu am scăpat de tot de punctele negre, dar măcar nu arată nasol și ies mult mai ușor. Și am avut și problema cu vântul :) La cea mai mică adiere, mă înroșeam și mă umflam. Acum mi se înroșește doar nasul :))Felicitări că ai reușit să o convingi pe mama ta! Vreau să fac și eu pasul ăsta, dar va fi nevoie de multă muncă. Poți să-mi scrii și trei kilometri, îmi face plăcere să citesc. Hugz >:D<

      Delete
  3. Wawww, diferentele sunt majore!! Felicitari!:-*

    ReplyDelete
  4. Ce bine ca ai gasit o solutie, asta dovedeste ca fiecare trebuie sa isi cantareasca deciziile cu privire la tenul sau. Eu sunt fericita si trista in ultima vreme, fericita ca am gasit o combinatie de produse de la Paula care functioneaza pentru mine, trista ca o sa dau o caruta de bani pe ele :)). Ce ruj porti in ultima imagine?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă bucur că ai găsit the perfect combination, chiar dacă îți descarci buzunarele. Și eu mă gândesc la asta și vreau să înlocuiesc produsele PC cu altele mai ieftine (pe unde se poate). Rujul e de la Rimmel, colecția Kate, nuanța 03. Ti pup:*

      Delete
  5. felicitari! rezultatele sunt uimitoare, mai ceva ca in reclame si totul este real :) eu am pielea fina si 2 cosuri pe luna dar ma sacaie punctele negre, porii si faptul ca tenul meu nu si-a dat seama ce vrea sa fie uscat/mixt/gras :)) sunt curioasa de noua rutina a fetei :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc, Mara!

      Și la mine se schimbă, în funcție de anotimp :) Iarna e normal spre uscat, vara normal spre gras, dar încerc să fiu atentă la schimbări și să-l îngrijesc cum pot :) La capitolul puncte negre m-a salvat exfoliantul BHA de la Paula's Choice. Am să pregătesc o postare despre rutină în weekend, că am timp de joacă :D Te pup!

      Delete
  6. Wow, cât de frumos arată acum. e fantastic că ai reuşit să scapi de ele. Să ştii că şi eu mă confrunt cu probleme similare în zona maxilarului, la mine funcţionează, cât de cât, exfolierea mecanică. Totuşi, sunt neplăcute şi mă scot din mini când apar aşa, multe deodată :( Felicitări pentru răbdare, ai un ten foarte frumos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc! :)

      Ştiu că şi tu te lupţi cu ele şi te înţeleg. La mine începea mereu cu unul şi apoi parcă nu se mai opreau. Încă mi-e greu să cred că se menţine tenul într-o stare bună (parcă mă aştept din moment în moment să o ia razna la loc). Baftă şi ţie, aştept să faci un update după ce termini cu vaccinul. Te pup! :*

      Delete
  7. Remarcabile rezultate, felicitari! Eu n-am mai fost de foarte mult timp la cosmetica, chiar ma gandeam ca poate ar fi cazul, dar de cand sunt pe rutina fara iritanti, mi-e cam teama de ce produse folosesc acolo. Dupa ce am vazut postarea ta insa, ma gandesc serios la o vizita la salon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc!

      Și mie mi-a fost frică. Mă gândeam că dacă am pornit-o pe drumul ăsta, ar fi păcat să o comit la salon. Mă simțeam de parcă urmă să comit cine știe ce crimă :) Mi-a făcut ea o mască acolo, care mirosea incredibil de bine (a ciocolată și miere) și, în timp ce savuram mirosul, mi-am dat seama că nu are ce căuta pe fața mea :)) Mă și pișca puțin, am intrat în panică, dar până să apuc să termin cu gândurile negre, m-a curățat. Și n-am avut nici o problemă :) N-am mai întrebat-o ce scrie pe lista de ingrediente și nici n-am mai stat apoi să iau măștile la puricat. The damage was done. La un moment dat, în timpul extracției, am adormit :)) Asta e poveste cu happy ending.

      Delete
  8. Wow! Ce diferenta!
    Imi poti spune, te rog la ce salon ai fost si cat te-a costat?
    Si eu am fost la cosmetica, am o problema cu punctele albe, insa imi ies mereu si nu imi place sa ma duc des pentru ca ma doare rau si mi se inroseste fata si nu imi place sa o agresez.
    Totusi, nu am mai fost cam demult si as mai incerca acum din nou :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună Dorina,

      Am fost la Sunshine Beauty Center, pe Iuliu Maniu, între Lujerului şi Gorjului. Tratamentul a fost 80 de lei (extracţie, masaj şi ceva măşti). Mi se pare acceptabil. Trebuie să merg din nou, pentru că deşi folosesc exfolianţi, tot îmi apar puncte negre. Nu la fel de multe ca înainte, dar suficiente cât să mă panichez :))

      Delete