October 18, 2012

Bad beauty habits I wanna change


Am văzut la un moment dat câteva articole cu titlul ăsta și m-am gândit să fac și eu unul. Nu neapărat pentru că vreau să mă „laud” cu lucrurile pe care le fac și nu ar trebui să le fac, ci pentru că mă gândesc că dacă toate chestiile astea devin publice, voi fi mai motivată să le corectez. Rămâne de văzut dacă va fi așa sau nu.

Una din chestiile de care sunt conștientă și totuși continui să o fac este simplificarea la maxim a rutinei de îngrijire în momentul în care trebuie să plec din București și, implicit, să ies din zona de confort. Așa că, din lenea de a căra și X demachiant sau Y produs, iau doar unul și mă bucur că am salvat spațiu. După care, la destinație, mă simt vinovată că mi-am ieșit din rutină și din ritm.

De cele mai multe ori sar peste partea de hidratare după duș. Fie folosesc un ulei de corp imediat după, dar dacă uit, nu revin cu cremă hidratantă atunci când îmi amintesc. Pentru că sunt deja îmbrăcată și nu mai stau eu să fac din astea. Mă enervează că fac chestia asta, mai ales când mă trezesc la birou că mi se cojește pielea de pe mâini sau am coatele foarte uscate sau mă ustură pielea și încep să scurm disperată prin geantă după crema de gălbenele. Care, BTW, nu se împacă deloc bine cu mouse-ul și nici cu tastatura.

Am început să-mi vopsesc părul cam des și presimt că în cel mai scurt timp va arăta ca o mătură colorată. De câteva luni mă bate un gând să-l fac roșu. Încă nu am luat o hotărâre în privința asta. Doar ce reușisem să-l regenerez și să-l las să crească, să scot toată vopseaua din el și ce-am făcut ca să sărbătoresc?...L-am vopsit, normal :))

Îmi colorez unghiile destul de des și nu le dau răgaz să respire. Probabil ăsta este și motivul pentru care s-au îngălbenit. De cele mai multe ori, decât să fac vreun amestec menit să le albească, prefer să ascund asta cu două straturi de ojă colorată.

Nu îmi hidratez pielea picioarelor pe cât de mult ar trebui. Am săptămâni în care fac asta doar o dată sau de două ori, seara, înainte de culcare, deși stau cu crema de gălbenele la capul patului.

Sometimes, sar peste partea de balsam după șamponare. Nu am nici o explicație pentru asta, deci voi presupune că tot lenea e de vină. Nu pot să zic că părul arată mai rău din cauza asta, pentru că îl aranjez după fiecare spălare și uscare, însă știu că la un moment dat se va vedea și se va simți cât e de uscat.

Nu reușesc să mă dezvăț să îmi demachiez ochii doar cu loțiune micelară, care e mai delicată și trec de fiecare dată peste ei și cu gelul de curățare, care e mult prea dur pentru zona asta sensibilă.

Câteodată nu mă pot abține să storc câte un monstru, deși știu că mai rău fac și îmi va rămâne semn.
So far, cam astea ar fi chestiile pe care am vrut să mi le reproșez vis a vis de beauty habits. La tine cum stă treaba? Dacă îmi mai vine ceva, promit să fac un update. Nu-mi iert nimic :))

No comments :

Post a Comment