November 19, 2012

Cum imi depozitez cosmeticele

Avem fel şi fel de feluri de a ne depozita cosmeticele: în sertare, dulapuri, cutii, cutiuţe, boluri, pahare, etc. Când vine vorba de asta, devenim creative şi practice. Mulţi ani mi-am ţinut cosmeticalele în dulap, pentru că nu le voiam la vedere, dar niciodată nu eram mulţumită de aranjament, pentru că se întâmpla să ajungă cine ştie ce cremă prea în spate şi să uit de ea. 

Mă uitam la tutorialele de pe Youtube şi vedeam la aproape toată lumea corpuri din plastic, cu sertare. Mă gândeam cât de bine arată şi cât de mult m-ar ajuta un astfel de corp sau o serie de cutii transparente din plastic. Am început să caut pe net astfel de corpuri, convinsă că undeva, pe vreun site, voi găsi ce vreau. Dar m-am înşelat. Adică, nu am găsit pe site-uri româneşti. Iar pe cele din afară nu voiam să fac comandă, pentru că m-ar fi ajuns mult transportul. Aşa că am renunţat o perioadă la idee.

Anul trecut am văzut pe un blog ceva asemănător, luat din Kaufland, însă postarea era veche de câteva luni şi când am ajuns în magazin, evident că nu am mai găsit nimic. Anul ăsta în schimb am intrat întâmplător în Kaufland şi am văzut undeva sus, înghesuite pe un raft, trei corpuri din astea de plastic, la preţul de 75 de lei fiecare. Mi s-a părut cam mult pentru o bucată de plastic, dar deşi am dat ultimii bani pe raftul ăsta, nu îmi pare rău. 


Visam de prea mult timp să am aşa ceva (şi vorba aia, ÎMI TREBUIA – existenţa mea nu se mai putea desfăşura fără o astfel de achiziţie) şi mai erau doar trei. Nu puteam să plec şi să-l las acolo. 


La două zile după ce l-am cumpărat, am văzut ceva asemănător în Cora, la preţul de 50 de lei, însă corpul era de 5 ori mai mic. Deci pot spune că de fapt am dat super puţin pe sertarele mele. Minunea are 5 sertare, în care eu am încercat să înghesui pe categorii tot ce-am strâns de-a lungul timpului. Singurul sertar care are de suferit este cel cu oje, din simplul motiv că am din ce în ce mai multe şi în curând nu vor mai avea loc. 


Am pus în el tot ce ţine de îngrijirea feţei, a corpului, părului, chestii pentru manichiură şi pedichiură, foehn şi epilator. Sunt mândră că am reuşit să pun cea mai mare parte a produselor într-un singur loc. Cutia neagră e luată din Bamboo şi stă la loc de cinste, pentru că acolo ţin chestiile mai mari, care nu au încăput în sertare şi pe care le folosesc on a daily basis. 


Partea de makeup (nu foarte consistentă) stă într-un fost sertărel destinat pliculeţelor de ceai. Pozele au fost făcute acum câteva zile, însă între timp multe din produse au fost aruncate şi înlocuite. Am scăpat de BB Cream-ul de la Garnier, de cremele anticelulită care erau aproape gata, însă nu le mai folosisem de ceva vreme, de fondul de ten de la Rimmel London (nici pe ăsta nu mai pusesem mâna de vreo 6 luni). 


Păhărelul ăsta este din piele şi îl am de muuulţi ani, a bătut orice altă idee de aranjament pentru creioane şi pensule. 




Cam asta ar fi tot. Corpul are rotiţe şi poate fi mutat/tras cu uşurinţă, e foarte stabil şi mai ales practic. Ce părere ai de el? În încheiere, vreau să îmi cer scuze că fost absentă zilele astea, însă am avut ocazia să ies din Bucureşti şi nu am putut refuza o aşa ofertă.

Am petrecut weekend-ul la Braşov (I love Braşov) şi în curând revin cu foto. De asemenea, vineri seară, înainte de plecare, am avut cele mai bune intenţii de a face câteva modificări pe blog, însă am reuşit să stric aproape tot şi am apelat, ca de obicei, la fratele meu. Oficial, l-am desemnat responsabil cu rezolvarea problemelor pe care le creez. 

După cum se vede, am schimbat template-ul blogului, pentru că cel vechi nu era deloc maleabil şi orice tentativă de modificare se solda cu pagini dispărute sau aranjate prost. Sper să placă şi ochilor critici din spatele monitorului :)

12 comments :

  1. E foarte fain dulapiorul de plastic, ca e mare! Am si eu doua de la Auchan, dar sunt mult mai mici. Planuiesc sa-l cumpar pe al treilea, asta e!:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, e destul de incapator si totusi nu ocupa mult spatiu. Am sa vreau si eu la un moment dat sa cumpar un corp din ala mic, mai mult pentru pensule si rujuri, sau oricum, chestii de makeup.

      Delete
  2. Mvai, cata organizare! La mine e jale :-s

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Da, dacă m-ai vedea în momentele mele de glorie, ai putea jura că sunt Monica din "Friends"..

      Delete
  3. Imi plac postarile de genul acesta. esti foarte organizata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă bucur că îţi plac :) Şi fii sigură că vor mai fi :D

      Delete
  4. Ce frumos le-ai aranjat. Eu imi doresc un corp similar cu al tau, dar din lemn/pal. Am vazut unul la MissChievous, zicea ca l-a luat de la Ikea, pe acela l-am pus pe lista pentru cand o sa renovez. Pana atunci, imi tin cosmeticele in noptiera de langa pat, iar o parte din ele in baie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Şi eu le-am avut la un moment dat în sertarul de la noptieră. Era bine, mai ales seara, când începeam să scotocesc după creme de mâini sau picioare. Camera mea e "încropită" în special din chestii luate de la Ikea şi corpul ăsta de platic se potriveşte perfect. Cred că ştiu de care zici de la MissChievous (şi, Doamne, câte chestii are :)), dar am un feeling că e scump corpul ăla..

      Delete
  5. Pentru o tanara mamica, cu un copil curios si care se da pe fata sau buze cu tot ce apuca, asta este un VIS FRUMOS. Eu trebuie sa le tin i nsertare si pe rafturi inalte, sub CHEIE sau blocatoare de sertare complicate. M-am trezit intr-o zi cu tubul meude gel invisible de la Paula desfacut in mana fie-mii :-))

    cred ca pentru multe multe cosmetice, un dulapas din asta de tip "dulap de scule" sau "dulap de pantofi" - daca sunt elegante, desigur, merg de minune. Eventual sa nu fie transparente. Daca nu esti ca mine si ai copii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Îmi plac copiii curioşi :) Probabil nu aş mai fi atât de entuziasmată dacă aş avea unul non-stop prin casă :))Să-ţi trăiască! Tu oricum ai mai multe satisfacţii decât am eu cu corpul ăsta de plastic :))

      Delete
    2. astept momentul in care sa le pot depozita si eu la indemana asa, frmos .,.. oricum, seara cand ma dau cu crema, ea si ea un recipient langa mine, in pat, si se uita cu atentie la mine si se face ca se da si ea pe buze, iar daca ii pun un pic de ulei de masaj pe maini, e foarte fericita sa dea si ea pe maini, burtica, fata :)))) e clar, o sa am clienta :)))

      Delete
    3. Ce simpatică e! Mă fascinează cât sunt de receptivi și atenți copiii și cum imită gesturile celor mari! O să învețe numai de bine de la tine despre îngrijire și nu numai :D

      Delete