November 14, 2012

Lucky Tuesday 13th

Ieri se anunţa o zi nefastă. Am şi început-o prost, am crezut că e compromisă de tot. Până am ajuns la birou şi am găsit lângă tastatură avizul poştal. Am primit coletul de pe iHerb. Prima mea comandă a ajuns în siguranţă - la poşta normală (recunosc că aveam ceva emoţii, mai ales după ce am citit păţaniile altor fete).

Eram atât de încântată, încât nici nu ştiam dacă vreau să deschid coletul sau să mai prelungesc sentimentul până ajung acasă. Până la urmă am cedat (evident) şi l-am deschis, curioasă să aflu dacă produsele sunt intacte şi... să pun mâna pe ele, na! :)) 

 Ajunsă acasă, am apucat să le scot de tot din cutie şi să le fac şi poze. Ce mi-am comandat:

Ulei de cocos extravirgin Jarrow Formulas - l-am cumpărat în primul rând pentru păr. Întenţionez să fac săptămânal o mască pentru hidratarea firului de păr, pentru că l-am vopsit cam des şi a venit şi frigul. L-am şi gustat, e super bun şi miroase delicios!

Ulei de jojoba Desert Essence -  l-am luat pentru hidratarea de seară. Acum câţiva ani îmi cumpărasem un ulei de jojoba din Plafar (nu mai ştiu de la ce era). Mă documentasem bine în privinţa modului de folosire şi citisem şi că există posibilitatea ca în primele săptămâni de folosire să am o explozie pe faţă. Uleiul de jojoba scoate la suprafaţă toată mizeria, therefore te umpli de toate alea. Îl folosisem aproximativ două luni. La început eram tare mulţumită, chiar dacă aveam mai multe chestii pe faţă decât înainte. Mă consolam cu gândul că tot răul ăla e spre bine. M-a ajutat mult şi cu secreţia de sebum. Până într-un punct, când nu ştiu ce s-a întâmplat, dar parcă nu mă mai înţelegeam cu el. Aşa că am hotărât să folosesc restul de ulei pe corp, după duş. Sunt curioasă cum mă voi împăca de data asta cu el. 

Cremă de corp Alba Botanica -  de când îmi doream crema asta! Hidratează foarte bine, îmi place mult cum lasă pielea. Singura chestie care nu îmi place este că nu are miros. Ştiu că de asta am ales-o, pentru că e fragrance-free, dar nu mi-am dat seama atunci că poate fi atât de ciudat să te dai pe corp cu ceva care nu miroase a flori şi a primăvară. Bine, crema nu are parfum, dar are un miros al ei, destul de ciudăţel, care totuşi dispare la un moment dat.

Pudră Physician's Formula -Pudra am văzut-o la Georgia şi am vrut-o în secunda doi (ca multe alte chestii pe care le-am văzut la ea şi le-am vrut) . Astăzi am folosit-o şi mi-a plăcut tare mult cum se comportă pe ten. E drept, eu nu am prea folosit pudre la viaţa mea, deci nu aş prea avea cu ce să compar. Irelevant oricum, pentru că sunt foarte mulţumită.

Gel de curăţare Eucerin Gentle Hydrating Cleanser -gelul de curăţare fără iritanţi. Folosit de două ori, primeşte nota 10 de la mine. Are un miros foarte plăcut şi subtil, nu face multă spumă, dar e cremos şi îl simţi pe faţă în momentul în care masezi. Nu îmi usucă pielea (ieeei) şi deja am aruncat gelul Avene Cleanance, chiar dacă mai aveam un sfert din el.

Pensulă Real Techniques by Samantha Chapman - Nu am cuvinte să exprim cât e de fină, de pufoasă şi de plăcută pensula asta. E pur şi simplu cea mai tare pensulă ever! Abia aştept să îmi iau şi altele de la Real Techniques!

Am primit de la ei un plic de ceai verde, cu aromă de măr şi scorţişoară. Mă aşteptam să fie mai aromat, dar încă o dată îmi dau seama că ceaiurile la plic nu sunt pe gustul meu.

O altă chestie de care am fost plăcut suprinsă este modul în care au ambalat produsele. Cele cu pompiţă au fost puse în pungi separate, apoi într-una mai mare, iar pudra era într-o folie cu bule. Mi-a plăcut grija lor faţă de produse. Comanda a fost plasată în data de 2 noiembrie, deci a ajuns destul de repede şi mi-a înseninat ziua (pentru că da, noile achiziţii în materie de îngrijire mă fac tot timpul fericită! Mai fericită decât ciocolata). 

7 comments :

  1. Of, cum am ratat eu ultimele tale postari, rusine sa-mi fie :( Ma abonez chiar acum prin email, sa nu se mai intample.
    Sa te bucuri de noutati! Si mie mi s-a parut foarte ciudata lotiunea de corp initial, sa vezi ce dubios e sa te speli pe par/corp cu un produs fara parfum :)) Dar in timp te inveti, mai ales daca rezultatele sunt bune.
    Pupici!

    ReplyDelete
    Replies
    1. De data asta te iert, dar să nu se mai repete :)) Mă bucur mult de ele, mulțumesc! E foooarte ciudat, prima dată când am folosit gelul de la Balea Med mi se părea că ceva nu se leagă.. După ce îl termin, am să iau un gel cu parfum totuși. Sau măcar iz de ceva. Mă gândesc că nu e foarte periculos, având în vedere că la urmă clătesc. Te pup!

      Delete
  2. "Mă documentasem bine în privinţa modului de folosire şi citisem şi că există posibilitatea ca în primele săptămâni de folosire să am o explozie pe faţă. Uleiul de jojoba scoate la suprafaţă toată mizeria, therefore te umpli de toate alea."

    eu nu am auzit de asta niciodata. explozie pe fata adica pustule? mai degranba se intampla asa ceva pentru ca nu se face exfolierea bine, pentru ca esti poate alergica la jojoba, dar nu cred ca exista o perioada in care te dai, faci cosuri ca raspuns initial si apoi trece . Nimic nu scoate la supratafa toata mizeria :)

    a propos, jojoba este o ceara de fapt, nu un ulei. si este atat de similar sebumului uman incat este tolerat bine de majoritatea tipurilor de piele. oare acel produs care genera reactia respectiva era altceva , nu doar ulei de jojoba simplu?

    tare sunt curioasa unde ai gasit treaba asta, eu la plafar nu am gasit niciodata ulei de jojoba :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Documentarea de la vremea respectivă consta în forumuri, diverse site-uri, clipuri pe youtube, experienţe personale. Mă documentasem în privinţa modului de folosire şi bine am făcut, pentru că altfel eram în stare să întind uleiul direct pe piele, fără să umezesc mâinile sau faţa înainte. Multe persoane susţineau că le-au apărut pustule în urma folosirii uleiului de jojoba, după care tenul a început să îşi revină. Din punctul ăsta de vedere, eram pregătită pentru ce era mai rău, dar şi gata să îndur. Din păcate, nu îmi aduc aminte cum se numea firma, îmi amintesc vag ambalajul. Îl luasem dintr-un Plafar din zona Lipscani, a costat în jur de 60 de lei. Şi acum mi se pare că tenul meu arată mai rău, după ce am introdus în rutina de îngrijire exfoliant BHA şi ulei de jojoba, de fapt mare parte din punctele negre s-au inflamat, însă ajung la maturitate mult mai repede. Ce-i drept, atunci când folosesc jojoba pe faţă, pun cu vreo 3 picături mai puţin decât acum câţiva ani.

      Delete
    2. Aha, acum am inteles! Intr-adevar, atunci cand aplicam un ulei pe fata vreo 3 picaturi ar trebui sa fie suficiente, si daca tenul este un pic umed e si mai bine, ajutam sa retinem si ceva apa in stratum corneum :)

      te intrebasem despre locul undeai citit pentru ca era foarte foarte ciudat, si mi-era ca era printr-un loc din asta oficial... asa, pe diverse forumuri... e posibil sa dai de informatie si de lipsa ei :)

      eu ador jojoba, desi este foarte scumpa. am folosit o saptamna cat am fost la mare cca 3 picaturi combinate cu crema mea hidratanta , pielea se simtea minunat :).

      ai grija sa nu uiti de SPF daca aplici BHA, altfel da, se pot agrava problemele pielii. De cand ma dau cu BHA vad cum miile (exagerez, dar oricum foarte multele) de puncte negre pe care le am ies complet nedureros. Sebum inca mai am, nu simt ca este redus, dar si pustulele sunt mai rare, chiar si cand hormonii is isfac de cap. Eu am gelul cu BHA, nu cel lichid, poate lichidul, fiind pt ten gras, ar lucra mai bine - doar ca ma enerveaza la culme faptul ca e prea lichid :)

      nu renunta la BHA, este foarte foarte bun :) nu strange porii sau te scapa detoate cele si nu face ochi albastri :) dar vei vedea ca vor fi mai putine pustule, se vor vindeca mai rapid (daca nu arunca un brevoxyl pe ele :P)si punctele negre , daca nu se raresc, cel putin vor fi usor de extras :)

      Delete
    3. Nu, nu era nimic oficial :)) Mie îmi place mult cum arată pielea după ce întind jojoba, are aspectul ăla glowy. La asta cu amestecatul în cremă nu m-am gândit. Aş putea amesteca într-o mască de faţă de argilă?

      Momentan aplic SPF 25, diseară îmi ajunge un SPF 30. Da, este fascinant BHA-ul. Şi mie îmi ies unele puncte negre fără nici un efort :) Eu mă împac bine cu lichidul, pun pe degete şi întind. Lasă o peliculă lucioasă după.

      Am să merg în curând şi la cosmetică, apoi am să pot monitoriza mai bine cât de des îmi apar punctele negre şi alte detalii de genul ăsta. Oricum, nu renunţ nici eu la BHA şi abia aştept să încerc şi alte produse fără iritanţi :D

      Delete
    4. Uite, m-am încăpățânat și am găsit uleiul pe care l-am cumpărat atunci: http://goo.gl/exloR :)

      Delete