June 14, 2016

CE FOLOSESC MOMENTAN PENTRU DEMACHIERE

Vreau să povestesc astăzi despre produsele pe care le folosesc pentru rutina de demachiere. După cum arată și poza, am doar trei produse și-mi sunt suficiente pentru a îndepărta machiajul și sebumul care s-a adunat peste zi/noapte.




Pielea mea beneficiază de o perioadă de respiro. După ce, prin lunile martie-aprilie, am avut niște explozii pe bărbie (din cele care se lasă cu monștri inflamați, roșii, dureroși și care lasă semne) - explozii a căror cauză nu am reușit să o identific, am redus produsele folosite atât pentru machiaj, cât și cele pentru îngrijire. 

În mai am fost la cosmetică și, după ce am lăsat șiroaie de lacrimi pe prosopul de acolo, pielea s-a calmat, iar acum am rămas doar cu semnele. Însă asta nu mă deranjează câtuși de puțin. Prefer câteva semne pe bărbie, decât vulcanii ăia care dor și dacă te uiți la ei în oglindă.

Machiajul feței se rezumă la SPF, pudră, puțin rimel, puțin blush, sprâncene conturate (obligatoriu!) și balsam de buze (uneori și ruj). M-am hotărât ca vara asta să-mi las pielea în pace și să nu o mai acopăr cu straturi de fond de ten, asta și pentru că SIMT că tenul meu nu mai suportă. Folosesc fond de ten doar pentru evenimente (de zi sau seară) și doar dacă simt că pielea mea are chef de el.

Rutina de demachiere începe cu un spălat temeinic al feței, întâi cu apă călduță, ca să înmoi ce e de înmuiat, apoi masez gelul de curățare de la Balea (varianta fără parfum) în jur de 1 minut (uneori mai mult, alteori mai puțin), după care clătesc. Vin cu loțiunea micelară de la Garnier (varianta cu capac roz) și curăț tenul și gâtul, apoi clătesc și usuc cu un șervețel de hârtie sau un prosop curat de bumbac. 

Bifazicul de la Balea este preferatul meu, i-am mai făcut aici review, și îl folosesc doar atunci când îmi machiez ochii. În rest, rimelurile pe care le folosesc se îndepărtează foarte ușor doar cu gelul de curățare.

Dimineața folosesc aceleași produse, în funcție de chef sau de cât de intensă a fost producția de sebum peste noapte. Dacă am tenul foarte uleios, îl spăl cu gel, dacă nu, folosesc doar micelara și clătesc.

Tu ce produse folosești pentru demachiere și consideri că merită recomandate?

Until next time,

7 comments :

  1. Eu, de obicei, folosesc demachiantul bifazic de la Farmec, laptele demachiant Bioten pentru ten normal / mixt sau șervețelele demachiante de la K Classic care dacă am fost machiată, iar apoi mă spăl cu apă și săpun solid pe față. Uneori mai folosesc și o cremă matifiantă & hidratantă Farmec pe care o voi schimba la terminarea cutiuței.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc pentru comentariu, Eleonora! :)
      Săpunul nu îţi usucă tenul după ce îl foloseşti? Mie mi se pare prea agresiv pentur pielea feţei şi prefer să folosesc un gel de curăţare fără iritanţi. Diferenţa se şi vede la mine, pentru că producţia de sebum a scăzut în timp (din moment ce nu am mai agresat faţa). Cu ce vrei să schimbi crema de la Farmec? Zi frumoasă să ai!

      Delete
  2. Eu folosesc gelul acesta de curatare (e fara parfum si e foarte bland) http://ro.iherb.com/eucerin-gentle-hydrating-cleanser-fragrance-free-8-fl-oz-237-ml/45785?rcode=pog662, bifazicul de la Farmec (mi se pare un pic mai gras decat cel de la Balea si parca ar curata o parere mai bine) si lotiunea micelara Garnier. De sters ma sterg mereu cu servetele de hartie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gelul de la Eucerin l-am avut și eu. Mi-a plăcut foarte mult și am tot spus că-l recumpăr, dar m-am reorientat de fiecare dată către ceva ce pot lua din farmaciile sau market-urile de aici. Te pup!

      Delete
  3. O am si eu pe prima, dar momentan este netestata.
    Despre toate 3 am auzit numai de bine.

    http://strumfette.blogspot.ro

    ReplyDelete
  4. Eu am început să folosesc un săpun solid african (https://comenzi.farmaciatei.ro/product_info.php?products_id=10049086&view=also-purchased) care este senzațional. Nu lasă pielea uscată deloc. Am ten mixt și mai fac niște bubițe pe frunte - nu am mai făcut de când îl folosesc. Cum am făcut pauză o săptămână, cum au reapărut. Și recent mi-am luat din vacanță apă micelară de la Garnier, cu ulei (http://www.international.boots.com/en/Garnier-SkinActive-Oil-Infused-Micellar-Cleansing-Water_1792888/ - n-am văzut la noi) care e ca un balsam pentru pielea obosită :) Deși e pentru piele uscată, la mine merge de minune. Și eu am trecut la mai puține produse folosite - vara parcă e nevoie :) Pentru ochi am loțiunea bifazică de la Elmiplant, dar trag să o termin, nu-mi place deloc, e foarte uleioasă și nu-mi place sistemul de dozare, iese cam mult produs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu am folosit acum mulți ani un săpun cu sulf, însă experiența nu a fost una plăcută și am renunțat la a mai folosi săpunuri pe ten. Nu am văzut varianta asta de micelară la noi, dar pare să fie faină. Cred că merge de minune mai ales în sezonul rece. Bifazicul de la Balea are sistem de dozare, dar tot trebuie să fii atentă cât torni, pentru că scapă mult produs oricum. Și ăsta e mai gras, însă eu îl prefer așa, simt că alunecă mai bine discheta și nu forțez demachierea. Iar apoi oricum curăț ce rămâne în urmă și nu-mi fac griji :) Te pup!

      Delete