July 6, 2016

IMPRESII // ȘAMPON ACM NOVOPHANE ENERGISANT

Una din aventurile mele în materie de produse de îngrijire este găsirea unui șampon care să curețe bine, să nu usuce părul, să nu-l încarce, să nu provoace mătreață, iar recent am adăugat pe listă o nouă condiție: să nu provoace mâncărimi ale scalpului. În ciuda faptului că șamponul e un produs care se curăță imediat după folosire, pun mâncărimile pe seama lui pentru că balsam folosesc doar pe lungime, ulei la fel, iar în rest nu mă prea ating de produse de styling




În urmă cu aproape 2 luni am primit spre testare câteva produse ACM, printre care și șamponul energizant - care mi-a redat speranța că pot bifa toate condițiile de pe lista mea lungă. Mai am un astfel de șampon la preferate, dar despre el povestesc altă dată. Revenind la cel căruia îi dedic acest articol, să ți-l prezint: ACM Novophane Energisant, un șampon destinat părului „obosit”, fragil și lipsit de vitalitate. Cel primit pentru testare avea 100 ml, care au fost suficienți pentru a-mi face o părere și pentru a reveni la el. Așa că am achiziționat varianta de 200 ml din Sensiblu (39 lei).


Am să încep cu aspectul superficial și anume mirosul, care este foarte plăcut, fresh și deloc puternic. Și am să continui cu faptul că este un șampon echilibrat, care nici nu-mi lasă părul sârmă (știi șampoanele alea care curăță excesiv și-ți lasă părul atât de secat de orice urmă de hidratare, încât se încălcește în timp ce-l speli și simți că ai o mătură în loc de păr?), nu îl încarcă (nu e nici foarte hidratant), curăță bine, nu mi-a provocat mătreață și, cel mai important, a redus mâncărimile. 

Ambalajul spune că Novophane Energisant combină sinergic 6 vitamine (C, B3, B5, B6, E, H) cu efect de stimulare a scalpului, în timp ce curăță delicat părul, prin agenții de curățare de origine vegetală. Este un șampon pentru folosire frecventă și are un termen de valabilitate de 6 luni de la deschidere. 


Textura este undeva la limita dintre gel și lichid, nu-l scapi printre degete și e ușor de dozat. Îmi place că-mi lasă părul moale și fin, chiar și atunci când nu folosesc balsam (sunt zile în care prefer să aplic doar ulei pe părul umed). În plus, săpămâna trecută am decolorat din nou părul și tot mă înțeleg bine cu el, pentru că nu simt că mi-l usucă sau agresează în vreun fel (părul decolorat fiind mai sensibil). Am primit complimente și la capitolul strălucire.


Șamponul este și o completare la tratamentele anti-cădere, fiind eficient din acest punct de vedere. Dacă în urmă cu 2-3 luni dușul se lăsa cu scurgerea acoperită de fire dezertoare, lucrurile stau diferit acum, inclusiv după decolorare. În continuare pierd fire, însă acest lucru e normal. Ce vreau să subliniez este că nu mă mai sperie cantitatea rămasă în urma spălării. 

Pe mine m-a cucerit și-l voi recumpăra cu siguranță, în ciuda prețului care poate părea piperat. Însă părul meu îl iubește și asta e tot ce contează. Tu ai încercat vreun șampon din gama Novophane?


Until next time,

4 comments :

  1. Chiar astazi l-am pus si eu in baie pe cel primit pentru testare. Chiar eram curioasa sa vad cum se comporta.

    ReplyDelete
  2. Bună,

    Zilele trecute am căutat un șampon împotriva căderii părului. Am ajuns la Farmacia Tei și consultantul mi-a recomandat acest șampon NovoPhane. Să vedem cum îl acceptă părul meu. La Farmacia Tei costă 25 lei.

    ReplyDelete
  3. Bună,

    Zilele trecute am căutat un șampon împotriva căderii părului. Am ajuns la Farmacia Tei și consultantul mi-a recomandat acest șampon NovoPhane. Să vedem cum îl acceptă părul meu. La Farmacia Tei costă 25 lei.

    ReplyDelete
  4. Astazi am luat si eu setul intreg! Capsulele, samponul si lotiunea! Imi cade parul foarte mult si la farmacie mi-a fost recomandat! Astept sa vad rezultate!

    ReplyDelete