July 4, 2016

NEW IN: AVÈNE TOLÉRANCE EXTRÊME & HYDRANCE OPTIMALE

Prima postare care a văzut lumina zilei pe blogul ăsta a fost una despre starea tenului meu și rutina de îngrijire de atunci, care includea produse Avène (gelul Cleanance, apa termală și crema Hydrance Optimale). Pe vremea aia, în 2012, descopeream dermatocosmeticele și mi se părea că fac un pas mare, responsabil în ceea ce privește grija pe care o acord tenului. 




La acest sentiment contribuiau și prețurile produselor, eu fiind obișnuită să nu investesc mult, dar în timp mi-am dat seama că sunt mai câștigată așa. Am păstrat cam același buget lunar pentru îngrijire, însă am tăiat din partea alocată pentru makeup și am investit diferența în produse care-mi ajută pielea să arate bine fără machiaj. Și așa am ajuns să folosesc dermatocosmetice nu doar pentru ten, ci și pentru îngrijirea corpului. 


Avène a fost brand-ul cu care am început această călătorie și a rămas acolo, la loc de cinste. Iar luna trecută m-a încercat puțin nostalgia când am avut ocazia să particip la 2 lansări, despre care vreau să povestesc azi. Am să încep cu Hydrance Optimale Teintée, un corector hidratant, cu triplă acțiune: 



♥hidratare eficientă și de durată
♥ protecție împotriva radiațiilor solare datorită SPF-ului 30
♥ uniformizare prin amestecul de pigmenți minerali și de luminozitate

Hydrance Optimale Teintée vine în 2 variante de textură, una bogată - destinată tenului uscat, pentru un confort maxim și una lejeră, pentru tenul mixt, îmbogățită cu o pulbere matifiantă, pentru un finisaj perfect. Are 40 ml, se găsește în farmacii, iar prețul recomandat este de 65 lei. 

Bineînțeles că voi reveni cu un review complet, cu detalii după folosire și poze grăitoare, însă până atunci vreau să menționez că-mi plac ambalajul înalt și subțire, care poate fi strecurat ușor în geantă și finish-ul mat. Culoarea este puternică și-mi pare cam portocalie, însă întinsă bine sau amestecată cu un alt SPF arată OK.


Cel de-al doilea eveniment a avut în prim plan gama Tolérance Extrême - formulată cu ingrediente FIZIO-compatibile, cu ajutorul conceptului de cosmetică sterilă. Formula produselor este atât de fină încât permite asimilarea perfectă și imediată. Gama conține loțiune de curățare, cremă cu textură onctuoasă pentru piele uscată și emulsie lejeră pentru piele mixtă. 

Conceptul de cosmetică sterilă se traduce prin formule care nu mai conțin elemente de prisos și sunt limitate la doar 7 ingrediente necesare pentru hidratarea pielii, fără să îi afecteze echilibrul. Ingredientul de bază este apa termală Avène, urmat de glicerină ca agent hidratant și o selecție de emolienți (trigliceride, scualan, unt de karité, ulei de cartam), care oferă confort și protecție pielii sensibile. 


Nu am deschis încă emulsia, pentru că am suficiente creme începute pe raftul de la baie. Însă am testat-o la eveniment și are, într-adevăr, o textură foarte lejeră, care nu încarcă, iar pielea se simte imediat în elementul ei. În plus, îmi place sistemul de dozare - airless, nu intră în contact cu absolut nimic și mă bucură grija acordată acestui aspect. 

Ai avut ocazia să încerci noile produse? Dacă da, cum ți s-au părut? 

Until next time,

8 comments :

  1. Am si eu aceeasi idee -sa trec la dermatocosmetice pt a-mi ajuta tenul sa arate mai bine pe sub machiaj, dar nu am un buget foarte mare. Oare chiar merita investitia, oare fac ceva pt piele pe termen lung? Tu ce parere ai? Am 24 de ani si investesc mai mult in machiaj decat in cosmetice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună Roxana,

      Cu siguranță faci ceva bun pentru piele :) Și pe mine mă speria foarte tare ideea de a da mulți bani la început, mai ales că nu-i prea aveam. Mă gândeam că poate voi avea nevoie de banii ăia pentru altceva. Dar dacă nu investesc în sănătatea mea (pentru că, din punctul meu de vedere, îngrijirea pielii intră la capitolul sănătate), atunci nu e OK. Am început să folosesc dermatocosmetice și apoi am trecut la produsele Paula's Choice, care sunt și mai scumpe, însă rezultatele sunt minunate. Mă machiez în continuare (mai puțin vara, pentru că e prea cald și simt nevoia să respir), însă am limitat cosmeticele la esențiale: un fond de ten, un CC cream, o pudră, o paletă de farduri - unde am și fardul pentru sprâncene + culori închise pentru conturat pleoapele, un blush, un highlighter, o cremă pentru contur, rimel și pensulele. La rujuri e altă poveste :) O dată pe lună/o dată la 2 luni îmi iau un ruj nou. Dar nimic nu e mai important decât curățarea temeinică, demachierea, hidratarea cu produse ok și folosirea SPF-ului pe tot parcursul anului. Și acum mă simt foarte OK și dacă ies nemachiată din casă. Nu militez pentru skincare în defavoarea machiajului (iubesc produsele de machiaj), însă îngrijirea cu produse bune e esențială. Mie una știu că pielea-mi mulțumește pentru alegerile făcute, mai ales că s-au reglat multe probleme, nu am coșuri decât ocazional, pielea arată mult mai bine și până și fondul de ten stă altfel pe o piele îngrijită :) Așa că să nu-ți fie frică să faci asta :) Zi faină să ai!

      Delete
    2. Multumesc pentru raspuns! Apreciez mult ca ti-ai luat din timpul tau pentru a-mi scrie un comentariu foarte on point, ca sa zic asa. Cred ca ai dreptate si e timpul sa investesc ceva mai multi bani in pielea mea pentru ca o sa o am toata viata. Nici eu nu folosesc multe produse de machiaj, strictul necesar, dar de calitate. O sa procedez la fel si cu ingrijirea tenului, pentru ca deja imi fac griji de cum o sa arate mai incolo. Sa ai o seara frumoasa! :)

      Delete
  2. eu folosesc de vreo 7-8 ani dermatocosmetice, mai ales din momentul in care am inceput sa fiu intoleranta la parfumuri si sa am probleme cu arsurile solare.
    intr0adevar, iti emotioneaza putin/ mult bugetul alocat, insa spre deosebire de alte cosmetice, acestea dureaza mult mai mult. de pilda, un tub de 50ml de crema cu protectie solara folosit zilnic ma tine o vara intreaga. daca suma cheltuita o impart la no de luni acoperite, devine chiar decenta, de multe ori sub pretul unei creme cosmetice obisnuite.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I agree! Și chiar e super util calculul ăsta făcut așa, pentru că ajungi la concluzia că ești mai câștigat/lună. La fel și cu cremă hidratantă, care pare scumpă la 70-80 lei, dar folosită zilnic te ține 5-6 luni sau chiar mai bine :D Te pup!

      Delete
  3. Cea mai buna crema pentru tenul meu uscat dupa nastere (din ten mixt) este Avene Hydrance Optimale Rich. Nu am ten sensibil, doar uscat.
    Pare cam grasoasa la aplicare, dar pentru mine e extraordinara.
    La emag costa 50 lei, zilele astea, in farmacii am vazut-o la 75.

    ReplyDelete