August 29, 2012

Cum îmi vopsesc sprâncenele acasă

Mi-am făcut azi sprâncenele și am zis să fac și un articol, dacă tot m-am pozat.

Sprâncenele mele au trecut, săracele, prin tot felul de etape/ schimbări. Nu le am foarte stufoase de fel, dar mă pensez de prin generală, că dacă am văzut la mama, repede-repede am făcut și eu.


Când eram mai tânără, prin liceu, le dădeam o formă rotunjită, subțire, ce mai... oribilă :)) Apoi, când eram prin facultate era moda aia cu sprâncene groase și le-am lăsat să crească. Aproape 3 luni nu m-am atins de ele.


 Apoi, m-am dus la un salon să le dau totuși o formă. I-am zis tipei ăleia să le dea formă, dar să le lase așa groase. Când mi-a terminat o sprânceană, mi-a dat oglinda să mă uit și mi-au dat lacrimile instant. Aveam o sprânceană mai subțire decât mi-o pensasem eu vreodată. Iar aia mă întreabă speriată: “Ce, nu vă place?” Îmi venea sa-i blestem tot neamul, i-am zis să continue, că doar nu aveam să rămân cu una subțire și una groasă și mi-am jurat că în viața mea nu mai merg la nimeni la pensat.

Femeile astea parcă nu au urechi. La fel și la tuns, te duci, îi spui să-ți ia maxim doi centimetri și te trezești cu jumate de podoabă pe podea.


M-am uitat la tutoriale pe net ca să văd cum poți determina cea mai bună formă a sprâncenelor și de atunci mă pensez singură și nu mai las pe pe nimeni să se atingă de sprâncenele mele.  În secțiunea “Despre mine” se vede clar forma actuală.


La vopsit nu știu dacă m-am dus de trei ori în viața mea și nici nu îmi aduc aminte dacă a fost OK sau nu. Din moment ce nu-mi amintesc nimic, probabil a fost bine :)


Acum vreo lună, satulă să tot văd că mi se întinde creionul de sprâncene din cauza căldurii, am zis că e timpul să le vopsesc, ca să-mi iau de-o grijă. Dar de ce să merg la salon să dau bani, când pot să mi le fac singurică? Și m-am dus să caut vopsea de la Kallos. Adicătelea asta (nuanța Barna 3- maro):







A costat...nu-mi amintesc. Poate 11 lei. Oricum, puțin de tot. Mi-am făcut mixul și l-am aplicat cu o pensulă, l-am lăsat 10 minute și am șters cu o dischetă îmbibată în loțiune micelară. Dacă dau prea mult pe lângă, şterg cu un beţişor de urechi.


Ce îmi place: Pigmenează pielea, deci umple golurile, nu m-a iritat și după aplicare, nu mai simt nevoia să revin și cu creionul de sprâncene. Aplicarea este ușoară și durează puțin. N-ai cum să dai greș, chiar și dacă lași vopseaua 15 minute (iese mai închis, dar în nici un caz nu trebuie să stai în casă o săptămână).







Ce nu-mi place: Nu durează mai mult de o săptămână. Și nici nu îmi permit să le vopsesc săptămânal, așa că o săptămână le vopsesc și una le fac cu creionul.


Astea sunt ustensilele pe care le folosesc pentru pensat:




Pensetă, foarfecuța și o perie cu care ridic firele atunci când le tund. După ce le pensez, dau cu puțină cremă, să se calmeze zona, aștept vreo 20 de minute și apoi le vopsesc. Și atât.


Ocazional, mai iau câte un fir-două, pentru întreținere. Mie mi se regenerează foarte repede părul și nu pot sta mai mult de 7 zile nepensată. Iar acum, poze cu vopseaua și sprâncenele mele:






Voi vă faceţi singure sau preferaţi să mergeţi la un salon? Mie mi se pare destul de uşor şi prefer să salvez nişte bani.

2 comments :

  1. ma pensez de mult acasa, insa am fost si la salon, dar acum as vrea sa-mi schimb forma sprancenei tot la salon, dar tare mi-e frica sa nu raman nici cu cat am. De vopsit nu prea am nevoie, insa as vrea sa le am arcuite.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună,

      Și eu m-am ferit mult timp de salon, dar de curând am fost la Estet Studio, la doamna Elena și ți-o recomand (asta dacă ești din București). Eu am plecat de acolo cu cele mai tari sprâncene pe care le-am avut vreodată. Crede-mă, nu ia mai multe fire decât e cazul :)

      Delete