December 5, 2012

Favorite Noiembrie

Ca de obicei, vin din urmă cu favoritele lunii noiembrie. În ultima perioadă sunt mai aglomerată decât mi-aș dori, iar seara adorm citind alte bloguri :) Totuși, nu am vrut să sar peste postarea asta, pentru că am câteva preferate. La capitolul îngrijire mi-au plăcut foarte mult următoarele:



Gelul de curățare Eucerin Gentle Hydrating Cleanser - cred că am mai spus asta, dar simt nevoia să mă repet: este singurul cleanser care nu îmi usucă tenul și face o spumă cremoasă cu care îmi place la nebunie să-mi masez fața. Eu spun că face o treabă bunicică în ceea ce privește curățarea, dar, e drept, folosesc și lapte demachiant înainte. M-am ferit mult timp de laptele demachiant, însă l-am introdus recent în rutină și m-am obișnuit repede cu el. Nu am emoții în privința lui, pentru că apoi mă spăl pe față, deci nu las nimic în urmă. Nu cred că aș putea renunța prea curând la genul ăsta de demachiere (altfel, nu aș mai simți că îmi curăț tenul eficient).

Exfoliantul 2% BHA de la Paula's Choice - sunt îndrăgostită de el. Am scris câteva impresii aici

Uleiul de jojoba Desert Essence - îmi place foarte mult, nu am avut nici un fel de probleme cu el, nu mi-au apărut minuni pe față și hidratează foarte bine. E o reală plăcere să-l masez pe ten. Îl folosesc de aproximativ două ori pe săptămână.

Crema de corp Alba Botanica - m-am obișnuit deja cu mirosul ei ciudățel și îmi place din ce în ce mai mult. Eu, care de cele mai multe ori uitam să mă cremuiesc după duș, am ajuns să întind mâna după ea, deși o țin într-o cutie nu tocmai la vedere. Deci e bine :)

Balsamul leave in Gliss Total Repair - l-am luat din impuls (vechile obiceiuri mor greu), însă nu-mi pare rău. Îmi place că e tip spray și pot pulveriza în voie. Trebuie agitat înainte de folosire, poate fi folosit pe păr uscat sau umed și chiar face treabă bună. Îmi lasă părul moale, cuminte și foarte lucios. Love it!

Și pe partea de cosmetice am câteva favorite:



Pudra Physicians Formula - o aplic zilnic peste fondul de ten, cu super pensula de la Samatha Chapman. Mă ajută mult cu secreția de sebum și mi se pare că arată totul mai îngrijit cu pudră peste. Pensula e atât de mare și de pufoasă, n-are cum să nu-ți placă! 

Am început să folosesc mai des trusa de farduri Ruby Rose, pentru nuanțele de bronz, dar și pentru ultima culoare - un vișiniu închis. Cumva, culorile astea mă duc cu gândul la Crăciun, cred că din acest motiv apelez la ea din ce în ce mai des. 

La fel, am preferat în ultimul timp blush-ul cremă de la Essence, pentru puțină culoare în obraji, suficient cât să nu arăt ca o fantomă. Câteodată aplic și blush fard peste, pentru că mi se pare că rezistă mai mult culoarea în combinația asta.

Fondul de ten So matte de la Miss Sporty e my baby- îmi place tot la el, de la ambalajul cu pompiță, la cum se așează pe ten și glow-ul natural pe care îl oferă.

Pentru buze am folosit balsamul de la Apivita (cel cu propolis - din care mai am foarte puțin și trebuie să-l recumpăr), un luciu de buze de la Ruby Rose în nuanța 04 (buzele arată delicios, iar culoarea rămâne chiar și după ce dispare luciul) și rujul Kate by Rimmel în nuanța 03 (m-am sucit la nuduri).

Dezamăgiri nu am avut luna asta, poate cu excepția șamponului de urzică. Am o singură problemă și nu pot identifica sursa. De aproape 4 zile, am ochii foarte iritați, roșii și mă mănâncă îngrozitor. Nu îmi pot da seama dacă este de la rimel și dermatograf sau de la unul din produsele de îngrijire. Singurele chestii care rămân pe ten și pe care le aplic și în zona ochilor sunt cremele de la Paula's Choice și fondul de ten. Idei, sugestii? 

8 comments :

  1. Hm, eu nu cred ca produsele PC sau fondul de ten iti pot irita ochii. Simti mancarimea mai degraba ziua sau seara? Rimelul/dermatograful sunt mai vechi?

    Ma tenteaza foarte tare balsamul de buze Apivita, mai ales ca am ramas fara balsam bun si am niste buze crapateeee :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aşa mă gândeam şi eu, că nu are cum.. Mâncărime simt tot timpul: şi când mă demachiez şi când mă machiez, dar mai ales în timpul zilei. Am renunţat la dermatograful şi mascara din dotare şi aştept să văd dacă se întâmplă ceva :) Balsamul de la Apivita mi se pare foarte bun, chiar dacă trebuie reaplicat mai des. Mai poţi folosi nişte cremă de gălbenele pe timpul nopţii, la mine funcţiona metoda asta :) Te pup!

      Delete
  2. Ma tenteaza fdt miss sporty:) am auzit numai lucruri bune despre el si la cat de putin costa si cat de mult face, cred ca merita cumparat:*
    http://www.passionforstylishlife.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Cleo,

      Eu aşa zic, că merită. E bun, mai ales dacă nu ai nevoie de cine ştie ce acoperire. Mie îmi place că uniformizează nuanţa tenului şi ascunde suficient din roşeaţă. Nu îmi place să mă "tencuiesc" şi apoi să fiu de nerecunoscut când mă demachiez :))

      Delete
  3. Am 3 creme de corp incepute, dar nu cred ca ma mai pot abtine mult si comand si eu lotiunea asta, prea o lauda toata lumea.
    Nu stiu ce sa zic cu ochii, spf-ul poate fi iritant pt. unele persoane, dar crema ta are factor fizic, deci nu cred ca e cazul. Mergi la un doctor, poate fi vorba despre vreo conjunctivita alergica.
    Imi plac mult favoritele tale, cateva le am si eu si sunt si favoritele mele :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E foarte faină crema şi e bine dacă mai ai încă trei, pentru că dacă nu îţi place asta, ai la ce te întoarce. Eu nu mai aveam nimic de corp când am comandat-o. Mă bucur că avem gusturi similare :D La ce produse ne "pupăm"?


      M-am gândit să iau Claritine înainte să merg la un control. Astăzi, de exemplu, am simţit încontinuu mâncărimi şi m-am abţinut eroic să nu frec ochii, până într-un punct. Mai rău am făcut, pentru că am dat cu degetele (mă chinuie fix în colţul intern) şi a început să usture şi mi-au dat lacrimile :) O să supravieţuiesc!

      Te pup!

      Delete
    2. Preferatele comune sunt eucerin-ul, bha-ul, rujul si pudra. Eu folosesc pensula de blush de la RT, deci stiu cat sunt de moi si faine. Si vreau sa iau fdt, inca oscilez intre acesta si un maybelline, mai vedem.
      Imi place trusa aia Ruby Rose, n-am mai avut RR din liceu. Chiar ma gandeam ca acum e mare nebunie cu MUA pe bloguri, dar si fardurile RR sunt cam la fel de ieftine si poate chiar mai bune, din cate tin eu minte.

      Delete
    3. Sunt foarte bune, pentru mine cel puţin. Şi eu uitasem o perioadă de ele şi apoi, pe la sfârşitul verii, am dat peste un stand RR şi m-am oprit să văd ce mai au. Am plecat cu o punguţă plină de acolo :))

      Delete