December 30, 2012

Mascara battle - 2000 Calorie vs Studio Lash


Vă spuneam aici că nu sunt foarte mulțumită de rimelul de la Max Factor, 2000 Calorie. Îmi aduc aminte că îl primisem cadou la nu-mai-știu-ce-revistă și îmi plăcuse suficient cât să vreau să-l cumpăr. Însă, probabil prinsă în vraja diversității de pe piața cosmeticelor, am uitat de el și am tot schimbat tuburile de rimel.



Când am fost în DM cu scopul de a achiziționa un rimel nou, mi-am adus aminte de dragostea mea pentru 2000 Calorie și am ales varianta waterproof. În mare, am fost dezamăgită de cum se comportă pe genele mele.

Eu am genele suficient de lungi și dese cât să nu mă plâng de ele, însă au vârfurile decolorate și au tendința de a sta „lăsate”. Din acest motiv, vreau ca rimelul să fie pigmentat și să îmi arcuiască genele nesimțit de mult. Nu folosesc cleștișor sau gene false, prefer să mă rezum la rimel. În general sunt adepta naturaleții, însă când vine vorba de gene, îmi place să le văd negre, stufoase și bine arcuite.



2000 Calorie este foarte light din toate punctele de vedere. Pentru un look mai natural este perfect, pentru că nu lipește genele între ele foarte mult și le colorează discret. Însă nu le alungește sau curbează suficient de mult, oricâte straturi aș da.  Pentru că este waterproof, mi-e destul de greu să îl îndepărtez doar cu demachiantul Balea Med, așa că mi-am luat (în sfârșit) un bifazic. Merge mai ușor acum, mai ales că pliez discheta pe lungimea genelor și trag suficient de puternic cât să scot „tubulețe” de mascara, dar suficient de ușor cât să nu-mi smulg genele.



Consistența este asemănătoare...smântânei – cam așa aș descrie-o, pentru că nu este nici foarte lichidă, nici foarte vâscoasă. Însă, din cauza periei, nu sunt deloc mulțumită de efectul pe care îl are.



După această mică dezamăgire, am mai dat o tură prin DM, în căutarea unui alt rimel. Deoarece pentru cel de la Max Factor nu aveau tester și l-am luat „din amintiri”, am zis că de data asta nu voi cumpăra unul decât dacă au tester disponibil și voi putea vedea periuța. Mie mi-a plăcut în mod deosebit un rimel de la Avon, a cărui perie am păstrat-o, însă, din păcate, nu reușesc să dau peste nici un tub la care să se potrivească lățimea și să intre.

După ce am scotocit bine de tot prin rafturile de la DM, mi-a sărit în ochi Studio Lash 3D Volumythic de la Miss Sporty. Aveau și tester disponibil, mi s-a părut că peria este OK și avea și un preț cuminte, undeva la 14 lei. Cheap, right?



Studio Lash are peria puțin curbată și acele mai mici, iar consistența rimelului este mai vâscoasă decât a celei de la 2000 Calorie, ceea ce mă bucură, pentru că la mine asta înseamnă gene țepene și curbate. Se vede și în poze că arată mult mai bine. Pentru moment, sunt mulțumită, însă mi s-a făcut poftă de experimentat și cred că în curând nu voi mai fi fata care folosește același rimel până îl termină.



Totuși, ca să nu experimentez foarte mult, îmi poți recomanda un rimel care pare să facă față „exigențelor” mele? Și care e all time favorite la tine?

6 comments :

  1. Favoritul meu e Colossal de la Maybelline, varianta clasica in tub galben. Am avut si 2000 Calories, varianta cu periuta bombata mi-a placut, cea curbata nu prea. Si mi-a mai placut l'oreal lash architect, insa e putin cam scump pt. bugetul meu alocat rimelurilor. Eu am gene destul de dese si lungi, nu foarte curbate, dar tot asa ca si tine, decolorate la varfuri. HTH

    ReplyDelete
    Replies
    1. L'Oreal-ul chiar că e cam scump. Mă uitasem și la Colossal, dar am găsit altul și mai bun între timp: L'Oreal Volumissime Carbon Black, cu doar 27 lei :D Me very happy. Thanks! Te pup!

      Delete
  2. Volume Millions de Cils de la L'Oreal este preferatul meu.Am prins o oferta buna,cam 30 de lei m-a costat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey,

      Mersi de recomandare! M-am uitat acum la swatch-uri şi peria arată foarte bine. Dacă îl mai găsesc la ofertă, îl încerc. Te pup!

      Delete
    2. :*te anunt si eu daca il mai gasesc:)

      Delete