November 20, 2012

Câteva impresii despre exfoliantul Paula’s Choice

Revin cu primele impresii despre exfoliantul de la Paula’s Choice. Ştiu că nu sunt prima şi există multe review-uri, dar vreau să vorbesc şi despre experienţa mea cu acest produs.

Îl am deja de mai bine de două săptămâni şi l-am folosit cu sfinţenie o dată la două seri. La prima folosire mă aşteptam să mă pişte sau ceva, însă nu am avut absolut nimic. L-am aplicat în strat foarte subţire pe toată faţa, după care am aşteptat în jur de 15 minute şi am hidratat cu serul de la Olay. Nu m-am trezit cu porţiuni exfoliate sau uscate. Nu am avut, de fapt, nici un fel de problemă. 



Ca să fac economie (şi ca să nu folosesc mai mult decât e cazul), torn puţin produs pe degete şi întind pe piele. Varianta cu discheta demachiantă mi se pare o tâmpenie - s-ar pierde prea mult produs degeaba.



Primele efecte pe care le-am observat (sunt convinsă că se datorează în proporţie de 90% exfoliantului) sunt:

  • O parte din punctele negre de pe bărbie şi din jurul gurii au ieşit pur şi simplu afară. Nu am umblat deloc la ele, deşi mă mânca palma să le ajut să iasă de tot, însă am voinţa să le las în pace, gândindu-mă că la începutul lui decembrie voi merge la cosmetică şi voi lăsa cosmeticiana să se ocupe de treaba asta.
  •  Secreţia de sebum este cu 70-80% mai mică decât era înainte. Mie îmi lucea tenul pe frunte (zona dintre sprâncene şi puţin deasupra), pe nas şi pe lateralele nasului. La nici trei ore de la curăţare şi aplicat machiaj trebuia să merg la baie să culeg excesul. Momentan nu mai am problema asta.
  • Din punct de vedere al tâmpeniilor care îmi ies pe faţă, obrazul drept a fost mereu mai activ. Aici am cele mai multe puncte negre, coşuri şi semne. La un moment dat a ieşit o chestie mare, roşie, dureroasă. Genul de monstru care stă sub piele şi nu vrea să facă nici un progres. Genul ăla care îţi pune răbdarea la test. Acum ceva timp, m-aş fi aşteptat să stau cu porcăria aia pe faţă cel puţin 2 luni, după care să scadă, dar să rămână acolo – mai puţin vizibil, dar prezent la atingere. Acum însă, a scăzut de tot şi e pe punctul de a dispărea cu totul, în aproape o săptămână. No kiddin.
  • Pe partea asta au şi ieşit în prima săptămână nişte monştri, care s-au copt foarte repede şi de care am scăpat. E drept, zonele în care au ieşit sunt roşii, am semne, dar am încredere că în timp se va rezolva.
  • Mai am o serie de comedoane care par că vor ajunge la maturitate în curând şi de care abia aştept să scap. 
Ca să înţelegeţi despre ce vorbesc eu aici, pun o imagine făcută înainte de a începe să folosesc exfoliantul (pe 3 noiembrie, mai exact). Asta pentru că am vrut mult să fac poze înainte şi după, ca să văd de unde am pornit şi unde am ajuns. Mai încolo, voi posta şi alte imagini.


Nu mă aşteptam să mă dau cu acest produs pe faţă într-o seară şi să mă trezesc a doua zi cu tenul curat şi luminos. Fac progrese la capitolul “nu te ambala prea tare”. Însă mă bucur mult să văd că se întâmpla ceva, că există totuşi o schimbare. O schimbare în bine. Şi am suficientă răbdare cât să las lucrurile să meargă în ritmul lor. Nu vreau să forţez nimic şi nici să mă descurajez dacă nu am rezultate spectaculoase în 2 săptămâni. Oricum, am să fac aici update-uri periodice :)

12 comments :

  1. acum incerc si eu lotiunea cu 2 % bha, pentru ca eu am tenul normal/mixt, dar il am f sensibil si imi e teama sa nu ma irit rau de la cel lichid. De abia astept sa vad cum se prezinta tenul tau dupa folosire mai indelungata, poate totusi imi iau si eu pe cel lichid si il incerc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Promit să fac update-uri periodice :D Oricum, din ce am văzut până acum, cred că cel mai bine e să încerci un sample. Eu m-am aruncat cu capul înainte şi am luat din prima full size, dar nu îmi pare rău :)

      Delete
  2. Bravo! Vei vedea ce multumita vei fi in primavara. Poate intre timp iti iei si crema tot de la ea :x Eu am exfoliantul in ambalaj vechi, pentru care am cumparat spray, pentru a economisi cat mai mult. Pe site scrie sa pulverizezi in palma si apoi sa aplici pe fata, dar eu sunt obraznica si nu ascult :)) La ambalajul asta nou ar merge infiletat un pulverizator?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abia aştept să văd transformările prin care trece tenul meu! Deja am plasat comandă pentru două creme de la ea :)) Am vrut să fac tot posibilul să folosesc produse cât mai bine formulate, să nu o dau în bară pe nicăieri. Cât despre pulverizator, nu ştiu ce să zic. Gâtul sticlei are un fel de protecţie de plastic, cu o găurică în mijloc (nu ştiu cum să explic altfel) şi nu am avut curiozitatea să văd dacă se poate îndepărta sau nu. Dar tind să cred că da. Am să verific diseară şi îţi spun :)

      Delete
  3. Si eu m-am inteles bine din prima cu exfoliantul BHA. Eu am inceput acum aproape 2 ani, mi-am luat varianta lotiune, am aplicat-o direct in fiecare seara si nu am avut niciun efect advers. Doar cu sebumul nu mi se pare ca m-ar fi ajutat prea mult, in rest am bifat toate promisiunile :). Acum am lichidul, care parca imi place mai mult.
    @Andreea - se potriveste pompita la tubul nou, eu asa folosesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine că m-ai scos din ceaţă cu pompiţa. Eu am considerat că nu îmi trebuie, mă descurc aplicând puţin pe buricele degetelor şi apoi întind pe faţă. La mine e primul exfoliant chimic/ produs Paula's Choice, nu am cu ce să-l compar, dar sunt foooarte mulţumită :D

      Delete
  4. Ioana, asa arata si pielea mea cand am pornit la drum cu exfoliantul asta (am avut varianta lotiune initial). La fel, nu m-a piscat la primele aplicari, nu m-am inrosit, nu s-a intamplat nimic vizibil sincer. Dar in timp am obtinut rezultate superbe pe care stiu sigur ca le vei obtine si tu :) E nevoie de rabdare, dar mergi pe un drum sigur.
    Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc mult pentru încurajări, contează! Răbdare am și orice ar fi, nu mă mai întorc la iritanți (cel puțin la capitolul ten - pe corp s-ar putea să mai fac excepții :p) Te pup și eu!

      Delete
  5. Salut, vad ca e veche postarea dar vroiam sa-ti spun ca eu folosesc exfoliantul BHA 2% gel din 1 aprilie 2013. Mi-a schimbat viata. Folosit o data pe zi in fiecare seara mi-a ajuns UN AN. In 1 apilie 2014 mi-am comandat al 2-lea tub desi in primul mai aveam cam 1 cm de produs. Dar avand in vedere ca produsul e valabil 12 luni de la deschidere nu m-am riscat. Deci...iti recomand gelul, are pompita, nu faci risipa...consumi fix cat iti trebuie, iti ajunge un an...rezultatele le stii deja banuiesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am gresit anii :)) primul tub in 2014, al 2-lea tub in 2015...

      Delete
    2. Bună! Mă bucur să văd și alte persoane mulțumite de rezultatele BHA-ului. Pe mine m-a ajutat enorm, chiar dacă perioada de trecere de la bube la ten curat a fost cruntă și eram plină de chestii pe față. Pentru mine a fost ca un fel de detox :) Și mă bucur că nu m-am speriat și nu am renunțat la a-l folosi în continuare, pentru că rezultatele finale au fost extraordinare. Acum am tot varianta lichidă, dar la tub mic. Cred că după ce termin tubulețul, am să încerc și gelul. Am mai încercat varianta loțiune, dar nu mi-a plăcut. Iar lichidul îmi pare cam agresiv uneori și mă forțează să nu-l folosesc zi de zi, pentru că altfel încep să mă exfoliez aiurea pe anumite porțiuni. Gelul e singurul netestat și cred că-i vine rândul. Mulțumesc de idee și mini review :) Te pup!

      Delete