July 28, 2014

Cum faci parul decolorat sa luceasca?


Uleiul Mythic Oil a fost luat la promoție de pe aoro.ro. Eram foarte curioasă de balsamul de păr Joico K-PAK Color Therapy și, după ce l-am pus în coș, mi s-a arătat o listă de produse la prețuri reduse. Ca orice femeie sensibilă la tentații, am ales un ulei de păr.


Prețul a fost undeva la 40 lei pentru 125 ml de produs - cantitate mititică, preț destul de ridicat pentru câți bani dau eu de obicei. Însă eram în febra îngrijirii unui păr proaspăt decolorat și o aroganță când și când nu a rănit pe nimeni. Ambalajul e de plastic (nu știu cât de rezistent și nici nu m-am încăpățânat să aflu), cu pompiță și capac de protecție. 



Uleiul este incolor și are un miros plăcut, chiar dacă e destul de puternic (însă când vine vorba de păr, chiar îmi place să-l simt parfumat). Ce m-a bucurat cel mai mult a fost textura lui foarte lichidă, ușoară, asemănătoare apei. În general, două pompițe sunt suficiente, însă chiar și atunci când am făcut abuz de el, nu mi-a încărcat părul deloc.


E foarte posibil ca asta să fie și din cauză că părul meu mega-deteriorat absoarbe orice pun în el mai ceva ca un burete. Am senzația că e ca o gaură neagră în care dispare orice urmă de produs, după care se comportă de parcă nu l-aș fi dat cu nimic. Din acest motiv, simt nevoia să reaplic pe parcursul zilei. Efectele se văd cel mai bine atunci când e aplicat pe părul umed: îl domolește, îl hidratează, îl face moale și ușor de descurcat. Dar imediat ce se usucă, o ia razna.


De cele mai multe ori însă, îl aplic pe părul uscat - efectul de păr lucios se vede mai bine în cazul ăsta. Pun două pompițe, frec palmele între ele și aplic de toată lungimea. Dacă nu aș fi avut părul deteriorat, l-aș fi aplicat probabil doar pe vârfuri.

Îl am deja de două luni și încă nu am ajuns la jumătatea sticluței - trebuie menționat faptul că e spornic. Mă bucur și că ambalajul e transparent și pot vedea clar cât produs a mai rămas. 


Listă de ingrediente: Cyclopentasiloxane (good), Dimethiconol(good), C12-15 Alkyl Benzoate(good), Persea Gratissima Oil/ Avocado Oil(best), Vitis Vinifera Seed Oil/ Grape Seed Oil(best), Limonene(poor), Hexyl Cinnamal(poor), Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil(best), Poly (Linseed Oil)(best), Ethylhexyl Methoxycinnamate(best), Coumarin(good), Linalool(poor), Buthylphenyl Methylpropional(poor), Benzyl Alcohol(average), Hydroxycitronellal, Amyl Cinnamal(poor), Geraniol(poor), Alpha-Isomethyl Ionone, Isoeugenol, Benzyl Benzoate(average), Cinnamyl Alcohol(average), Citronellol(poor), Parfum(poor). 


Review-ul ăsta e făcut de moi - o persoană cu păr foarte degradat. Cu toate că-mi ajută părul, o face într-o mică măsură și am rezultate mai bune cu uleiul de măsline. Probabil dacă aș fi avut un păr sănătos (sau cât de cât sănătos), aș fi fost extraordinar de încântată de el. În plus, mi se pare destul de scump și prefer să investesc într-un borcan de ulei de cocos de pe iHerb (la banii ăștia, îmi iau unul cu gramaj imens). Oferă luciu - așa cum o face orice ulei aplicat pe păr, însă la mine efectul e de maxim două ore - după care -> back to dullness. Probabil dacă l-aș aranja cu foehn-ul și o perie s-ar vedea altfel, însă am interdicție (de la mine) să apelez la orice fel de unealtă de styling :) Cred că e un produs bun, însă nu pentru nevoile mele actuale. Poate peste un an am să-i dau o nouă șansă și-am să fac și o comparație.

Tu l-ai folosit? Dacă da, te-ai împăcat bine cu el? 


7 comments :

  1. Eu am folosit uleiul Extraordinar, tot de la L Oreal si din descriere pare cam la fel, doar ca e mai iefitn, pana in 30 lei parca in magazinele normale si vreo 40 in dm.. Eu n-am parul asa deteriorat si totusi parca nici al meu nu-mi ofera efectul de par lucios decat cateva ore, dupa care..dispare :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu am citit review-uri bune la multe uleiuri de păr, dar nu-mi dau seama dacă persoanele alea au un altfel de păr și uleiul ăla face mai mult pentru ele decât pentru mine. Oricum, cred că pe viitor am să-mi fac un mix de uleiuri într-o sticluță și am să-l folosesc așa. Aș ieși mult mai ieftin :) În DM toate produsele care nu sunt ale lor au prețuri mai mari..

      Delete
  2. Eu il folosesc pe acesta : http://www.aoro.ro/loreal-professionnel/mythic-oil-ulei-pentru-par-vopsit/ deoarece am parul vopsit si chiar se simte diferenta, insa trebuie sa il reaplic a 2 zi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună Cristina,

      Pe ăsta îl am și eu. Recent a intrat în rutina de îngrijire și Uleiul Extraordinar tot de la L'Oreal și îmi place mai mult decât Mythic Oil-ul. La fel, reaplic pe parcursul zilei și în fiecare zi până la spălare, pentru că la mine se absoarbe imediat. Am părul însetat, ce să zic :) Te pup!

      Delete
  3. Eu tocmai am incercat o mostra de Gliss Hair Repair huile elixir 6in1(cam asa il cheama in Franta). Mi-a placut super mult, are o consistenta destul de light, nu simt parul incarcat deloc, ci doar mai matasos si mai "cuminte", lista de ingrediente pare mai ok decat a altora, pretul e mai mic, deci urmeaza achizitionarea produsului full size :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teodora, mulțumesc de recomandare! Eu tot spun că-mi iau Moroccanoil, dar încă nu mă lasă inima să fac investiția și caut alte produse bune, la prețuri avantajoase. Trec Gliss-ul pe listă, am mai descoperit un ulei care mi-a plăcut (am să și scriu despre el), dar parcă nu pot sista căutarea :)) Te pup!

      Delete