September 29, 2014

ULEIUL EXTRAORDINAR BY L'OREAL ELSEVE: IMPRESII


Mai știi uleiul de păr Mythic Oil, cel de care povesteam aici? Ei, ăla nu m-a dat pe spate și am încercat unul nou, L'Oreal Elvive: varianta pentru păr vopsit. Uleiul Extraordinar poposește de ceva vreme pe rafurile supermarket-urilor, însă până acum câteva luni nu am simțit nevoia acută să încerc genul ăsta de produs.


Acum a devenit o necesitate și nu ies din casă fără câțiva stropi întinși pe lungime și mai ales pe vârfuri. Îmi place să-l aplic atât pe părul umed (imediat ce l-am uscat puțin cu un prosop/tricou de bumbac), dar și pe părul uscat, după ce am reușit să-l fac să stea acceptabil.


Motivul pentru care-mi permit să-l aplic și pe părul uscat fără să mă plâng de el e textura foarte ușoară, aproape apoasă, care nu încarcă și nici nu lasă senzația sau aspectul ăla de păr uleios de care mă feresc. Mirosul este dulceag, dă dependență și lasă un parfum plăcut, numai bun de adulmecat la fiecare mișcare a capului.


Sticluța de plastic are 100 ml și, nefiind nevoie de mult produs/aplicare, cred că mă mai ajunge încă 2 luni (îl folosesc deja de alte două). Cel mai mult mă încântă pompița de dozare, care se blochează prin răsucire și nu permite accidente cu pierderi de ulei :) În general, folosesc două pompițe, care sunt suficiente pentru a-mi înmuia vârfurile.


Lasă părul moale și fin, ușor de aranjat. E posibil să mă înțeleg mai bine cu acesta și pentru că părul și-a mai revenit între timp. Mai mult, am și tuns destul din el, deci porțiunile foarte afectate de decolorant sunt buh-bye

În ceea ce privește luciul, mi-am revenit din așteptările prea mari pe care le aveam. Oferă la fel de mult luciu ca apa aplicată pe păr, iar efectul durează la fel de puțin. Părul e prea uscat pentru a putea cere așa ceva (iar tentele lucioase din păr sunt date de ultima vopsea cu amoniac pe care am folosit-o, nicidecum de ulei). 



Alte detalii interesante (pentru mine): atunci când îl încălzesc între palme, înainte de aplicare, parcă se evaporă - se simte exact ca atunci când te joci cu spirtul, înainte de o frecție. La fel, în poza de mai sus am vrut să surprind aspectul tulbure, opac, pe care-l capătă după agitare.

Produsul costă până în 30 lei și nu mi se pare deloc mult, având în vedere ambalajul practic și faptul că ajunge pentru vreo 4 luni (asta pe un păr scurt, ca al meu). Însă motivul pentru care nu-l voi mai pune pe păr decât în cazuri de forță majoră este că al doilea ingredient din listă e alcoolul și nu vreau să prelungesc folosirea lui pe parcursul mai multor sticluțe. 

Pe piață sunt și alte uleiuri care nu conțin alcool, iar motivul pentru care caut genul ăsta de produs și nu folosesc mereu ulei de cocos, de exemplu, e comoditatea (vin în formă lichidă, sunt mai ușor de folosit, au texturi mai light). Cu toate astea, mi-a plăcut.

Listă de ingrediente: Cyclopentasiloxane(good), Alcohol Denat.(poor), Phenyl Trimethicone(good), Dimethiconol(good), C12-15 Alkyl Benzoate(good), Chamomilla Recutita Extract/ Matricaria Flower Extract(best), Cocos Nucifera Oil/ Coconut Oil(best), Ethylhexyl Methoxycinnamate(best), Helianthus Annuus Seed Oil/ Sunflower Seed Oil(best), Nelumbium Speciosum Extract/ Nelumbium Speciosum Flower Extract, Benzyl Alcohol(average), Cinnamal(poor), Linalool(poor), Linum Usitatissimum Flower Extract(best), Caprylic/ Capric Triglyceride(best), Gardenia Tahitensis Flower Extract, Rosa Canina Flower Extract(good), Bisabolol(best), Glycine Soja Oil/ Soybean Oil(best), Parfum(poor).

Tu l-ai folosit? Cum te-ai împăcat cu el?

P.S. Zilele trecute am luat prima sticluță de Moroccanoil (25 ml) din Topline (a fost 53 lei - a looot), dar mă bucur mult că am reușit să-mi domolesc curiozitatea (până acum nu am încercat nici măcar o mostră). Sunt încântată de efecte, însă voi reveni cu un review detaliat după mai multe utilizări.


13 comments :

  1. L-am văzut și eu in Auchan, dar nu m-a atras deloc încât să-l cumpăr. Chiar m-ai făcut curioasa și am să-l încerc. Iar când vine vorba despre luciul pe care uleiurile îl lasă pe părul uscat... Nu știu ce sa zic, nu cred că sunt prea multe care fac asta. Te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Andreea, mie mi-a plăcut ăsta, dar dacă vrei ceva fără alcool, recomand varianta cealaltă, pentru toate tipurile de păr, cea cu capac galben. Te pup!

      Delete
  2. Varianta cu capac galben nu contine alcool. Eu il folosesc de mai bine de jumatate de an pe lungimea parului (cam 3-4 pompe/am parul pana la jumatatea spatelui) si nu ingrasa parul deloc parul. Plus ca este spornic, nici nu am trecut de jumatatea flaconului. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mihaela, știu, am văzut și eu, dar nici ăsta nu e rău. Deși nu sunt sigură că pe termen lung ajută cum trebuie. De asta îmi plac și mie uleiurile gata ambalate, nu încarcă și te țin mult și bine. Mulțumesc de recomandare :D Te pup!

      Delete
  3. Ciudat, "la mine" il gasesc in recipient din sticla si produsul nu e deloc tulbure! Il folosesc de cateva luni si pot spune ca varfurile lucesc dupa aplicare iar efectul dureaza pana la urmatoarea spalare; in schimb nu hidrateaza nici macar parul meu care nu e deloc deteriorat! Varianta cu capac galben e mult mai calitativa, nu se compara cele doua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Georgia, varianta cu capac galben e pe lista mea de To Try. Cu siguranță voi face și o comparație între cele două, numai să mă lămuresc cu noua achiziție - are toată atenția mea acum :) Cât despre ambalaj, mi-ar fi plăcut mai mult unul de sticlă, recunosc :) Te pup!

      Delete
  4. Mie mi-a placut foarte mult tratamentul cu ulei de argan de la Avon, care m-a tinut, la fel ca al tau, o "vesnicie". Cel de la Avon are calitatile celui de la L'Oreal, enumerate de tine mai sus, dar nu cred ca are alcool in compozitie. Cred ca o sa-l recumpar, descalcea parul foarte bine si il parfuma discret. :)

    Multumim pentru review! Atent creionat(asta de la tine am preluat-o), ca de obicei.
    pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorena, citisem și eu cuvinte de laudă la adresa celui de la Avon, însă nu l-am încercat (chiar nu știu de ce). Poate la un moment dat am să-i dau o șansă. Cert e că uleiurile vor rămâne parte constantă în rutina de îngrijire a părului, așa că am timp să testez :) Mulțumesc :) Te pup!

      Delete
  5. Pare fain dar nu ma incanta alcoolul din compozitie. Cel mai tare mi-a placut uleiul Syoss, din care chiar am un flacon nou in dulap. Are si cea mai ok formula, cu multe uleiuri vegetale.
    Pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Georgia, îl trec pe listă și-i dau o șansă când va veni vremea. Sincer, nici nu am inspectat produsul, asta de la experiența nefericită cu șampoanele Syoss (experiență care a întins o pânză de no-no către mai toate produsele din gamă, haha). Mulțumesc de recomandare! Te pup!

      Delete
  6. Cel mai prost, nefolositor si mincinos produs achizitionat vreodata si pentru care imi pare rau pentru fiecare ban dat pe el. Cum e posibil ca un produs apartinand L'OREAL sa contina alcool. Alcool care degradeaza si deterioreaza si mai tare firele de par. RUSINE L'OREAL. Si asta dovada ca de cele mai multe ori se dau bani pe marca si nu pe calitate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alcoolul denat este iritant pentru piele nu pentru par si in situatia de fata are alt scop ,adica de a conserva produsul si a micsora vascozitatea.

      Delete
  7. Alcoolul denat este un solvent sau agent de micsorare a vascozitatii format din combinatia unui alcool cu un agent denaturat.Alcohol denat face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum.
    Alcoolul denat este adaugat in produsele cosmetice si de ingrijire personala deoarece are proprietati antiseptice si emoliente (combina apa cu uleiul). Stabilizeaza substanta astfel ca nu mai trebuie adaugati alti conservanti.

    ReplyDelete