January 21, 2013

Beauty Wishlist - 2013


Știu că am tras chiulul mai mult decât era cazul, însă am tot amânat postarea asta dintr-un motiv idiot. Am spus că voi face un wishlist în materie de beauty, pentru tot anul 2013 și aș fi vrut să fac un fel de board cu imagini și descrieri, însă nu mi-a ieșit deloc. Până la urmă, am renunțat la idee, pentru simplul motiv că nu am vrut să iau imagini din altă parte. Așa că postarea asta e poză free.

De primul wishlist pe care l-am făcut, undeva în toamnă, m-am ținut foarte bine. Am bifat lichidul BHA 2%, crema de corp Alba Botanica (de care m-am îndrăgostit, chiar dacă la început strâmbam din nas pentru că nu avea miros) și parfumul, Lolita Lempicka. Balsamurile de buze vor fi ale mele în curând (insert evil laugh here), „dizolvatorul” de cuticule Sally Hansen a fost înlocuit de fratele lui mai mic din România (cel de la Farmec), la ojele China Glaze am renunțat de tot  - mi le doresc în continuare, însă momentan vreau să investesc banii în alte lucruri (de care îți zic mai jos) și am alternative mult mai ieftine pentru a-mi satisface foamea de oje la Flormar, Miss Sport & Co. Ah, iar gelul de duș a fost și el uitat și înlocuit cu Bubchen Kids, care e mult mai la îndemână. Deci, ce nu s-a luat concret, s-a înlocuit cu succes. Am fost fată cuminte, știu.

Deși m-am hotărât să fac un wishlist mare, pe tot anul și să nu-l mai sparg în bucăți, pe sezon, ai să vezi că nu e atât de consistent pe cât ai crede. Evident, nevoi și mofturi vor mai apărea pe parcurs, însă esențialul se află aici, pe lista asta. Așa că, omor suspansul și încep:

Fond de ten MAC Studio Fix Fluid SPF 15 -  mă apasă de mult „nevoia” asta și în curând fac fapta. Nu am încercat până acum nimic de la MAC și am să încep cu un fond de ten. Nu mă bazez pe SPF-ul ăla amărât, dar e cotat ca fiind un fond de ten bun, cu acoperire medie (exact ce caut). Singura problemă va fi lumina din magazin. Cred că am să fac niște swatch-uri în magazin și apoi ies la lumină naturală să văd pe care îl aleg. Așa că, dacă veți vedea o creatură swatch-uită care se admiră în mini-oglinda ei, să știti că eu sunt aia. Date fiind prețurile piperate, n-aș vrea s-o dau în bară și să am surprize acasă, așa că vă rog să mă scuzați J

Paula’s Choice Skin Balancing Pore Reducing Toner – de ce să fie simplu,când pot să mă complic? Am zis să completez rutina de îngrijire cu un toner, mai ales că aș avea nevoie de ceva hidratare suplimentară acum. Am ales tonerul ăsta pentru că vreau să cred că îmi va micșora porii, măcar puțin. La baza și pe lateralele nasului e crimă și pedeapsă. Însă dacă nu va face asta, măcar să aibă grijă de toate celelalte aspecte pe care le promite.

Paula’s Choice Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum – pe același principiu cu simplu și complicat, doar că de data asta e vorba de goana după antioxidanți. Mă interesează în primul rând pentru zona ochilor, unde am deja riduri de expresie și cu cât avansez în vârstă, cu atât devin mai panicată de aspectul ăsta. Știu, n-o să fiu forever young, but a girl can dream. Și e descris și ca o bună bază pentru fondul de ten, deci împușc doi iepuri dintr-o lovitură (dacă Paula nu minte).

 Paula’s Choice Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant – în curând voi vrea să introduc și AHA, plănuiesc să-l folosesc doar o dată pe săptămână la început (nu știu cât va dura începutul, însă mă prind eu pe parcurs).

Pulverizator Travalo – de când a fost valul ăla în blogosferă, vreau și eu (normal).

Dermatograf – nu am un brand anume, însă trebuie să fac stocul la dermatografe. Unul maro și altul mov, deocamdată. Mi-ar fi de folos câteva recomandări. Caut ceva care să fie ușor de aplicat, dar care să nu se transfere. Pleoapele mele sunt foarte generoase și mai împrumută din dermatograf și arcadei.

Tuș lichid – nu am încercat niciodată gel lichid, dar mă tentează. Am să mai fac puțin research, dacă nu găsesc ceva, rămân la tușurile clasice. Ăsta tot maro trebuie să fie, negrul mi se pare prea dur și mă îmbătrânește.

Sleek Stormo paletă la care visez de ceva timp, îmi plac toate nuanțele și știu că am să le folosesc. Mi se pare că are tot ce trebuie, de la nuanțe de zi la nuanțe de seară, toate la un singur loc. E perfectă pentru deplasări.

Concealer aici chiar sunt în plop și plopul în aer. Nu am nici cea mai vagă idee după ce să mă uit. Tot ce știu e că îmi trebuie un corector cu tentă portocalie (am niște cearcăne care trec de la mov la albastru și vreau să acopăr asta) și un concealer lichid. Atât. Idei, sugestii?

Pe lângă asta, am să mai vreau multe oje (probabil mai mult de 50% din ele vor fi cu sclipici), însă nu le trec aici, pentru că nu le știu. Voi ști când le văd. Sunt și în căutarea unui deodorant bun (despre dezamăgirile recente am să povestesc într-o postare separată), însă am descoperit că deodorantul solid Fa pentru bărbați e mai mult decât bun :) Lista va fi completată și în funcție de cum mă înțeleg cu un produs sau altul sau în funcție de cum se termină ce am deja și îmi priește.

M-ar ajuta câteva recomandări la punctele cu semne de întrebare, așa că dacă ai idei, do tell. Tu ce ai trecut pe listă pentru anul ăsta? Sau pentru perioada imediat următoare? 

14 comments :

  1. pentru Concelear alege-l pe cel flui de la Atelier Paris - este exact cum spui in postare ca-ti trebuie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună, Mirela! Recunosc că până acum nu auzisem de Atelier Paris, dar am făcut repede un research și am văzut și prețurile. Când am timp, merg să casc gura. Mulțumesc mult de recomandare! Te pup!

      Delete
  2. travalo mi l-am luat anul trecut pe vremea asta, cam asa, dar uitandu-ma inapoi, nu vad daca a meritat sau ba investitia. anyway, vezi poate gasesti ceva mai ieftin, gen inlocuitor. tonerul SB si serul SB o sa iti placa sigur, gelul cu AHA 8% l-am incercat din multe mostre si mi-a placut si ala. eu la fond de ten acum sunt in cautari, isi cam da duhul unul preferat de la Oriflame pe care l-as reachizitiona, dar nu pot acum de aici. imi doresc rau Tangle Teezer, ca m-au innebunit reviewurile si I need it parca. sunt cam rea cand ma pieptan, trebuie sa incetez zic. si mie imi place acum un deo solid Fa, dar pentru femei. unul cu capac mov. la corector nush ce sa iti zic, eu nu prea am cearcane, dar mi-a placut unul lichid Studio de la Oriflame. sper sa gasesti produsul potrivit oricum si sa bifezi wishlist. e chiar achievable, good job! te pup!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună, Milena!
      Uite că după înlocuitor de Travalo nu m-am uitat. Eu mă gândesc să-l iau special pentru deplasări, ca să nu mai ocup spațiu în geantă cu dihania de parfum full-size :) Am să mă interesez, să văd dacă și ce găsesc. Oricum, ultima oară când am verificat era în jur de 50 lei, mi se pare multicel, dar nu foooarte scump. Din ce am trecut pe listă la capitolul PC, abia aștept să le am. Le-aș lua pe toate în aceeași comandă, însă trebuie să aștept,ca să nu fac gaură în buget. Am vrut și eu Tangle Teezer, dar m-am tuns între timp și nu mai cred că am nevoie de el. Dar nu se știe niciodată :)) Mă mai uit după concealere, văd eu pe ce pun mâna până la urmă. Numai vezi că îmi iau 3-4, ca să fie treaba bună.. Te pup, take care!

      Delete
  3. Fondul de ten de la Mac este si pe wishlistul meu. Cand am fost in Londra era nebunie la standurile lor si nu am reusit sa cumpar nimic ;((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu știu de ce mi s-a pus așa pata pe el,dar îl vreau neapărat :) Îmi pare rău că n-ai apucat să iei nimic, dar ai timp să faci un wishlist mai mare pentru data viitoare. Eu nu suport să fac cumpărături în locuri aglomerate. Îmi place să stau cât vreau și să pot pune mâna pe produse, fără să mă înghesuie nimeni :) Te pup!

      Delete
  4. Mie chiar mi-a micsorat porii tonerul SB, deci sunt sanse sa fie asa si la tine :). La asa pleoape generoase iti trebuie un primer bun mai degraba, orbesc din experienta aici. La tus lichid as zice wet n'wild, a fost singurul care a rezistat pe pleoapele mele uleioase cu primer-ul elf essential. Gel eyeliner ar fi essence, al meu are aproape un an, tot maro, si nu s-a uscat. Si mai e si MAC evident, la creme de la creme din ce am citit. La Monica Pisica Albastra gasesti o lista cu cateva concealere bune budget friendly, e printre primele postari scrise.
    La fdt, sfatul meu e ca dupa ce iesi la lumina si te hotarasti care e nuanta ta, sa mergi sa le ceri o mostra intr-un capacel ceva, eventual mergi tu direct pregatita cu o cutiuta, o cantitate mica cat sa porti o data, de 2 ori, sa vezi cum se comporta peste zi. E pacat sa dai atatia bani si sa nu fie ce te astepti.
    Spor la bifat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aș vrea să aibă aceleași efecte miraculoase și la mine și să îmi micșoreze porii :D Uite că la primer de pleoape nu m-am gândit deloc, chiar am să-l trec pe cel de la Elf pe listă (sunt și accesibile ca preț astea de la Elf). Chiar acum mă uit la Monica pe blog să văd ce recomandă. Cât despre fondul de ten, îți dai seama că poate să se uite vânzătoarea cât de lung vrea la mine, dar nu plec de acolo până nu mă lămuresc că am în mână nuanța corectă. Mersi mult de recomandări, am să printez commentul tău :)) Te pup!

      Delete
  5. Iti doresc sa le bifezi pe toate! :)
    Experienta mea cu tonerul SB a fost scurta (momentan il tin in dulap si incerc sa-l termin pe cel Resist, care expira mai repede) dar mie mi s-a parut ca micsoreaza porii si m-a incantat maxim acest aspect.
    La capitolul concealer, imi place LA Girl Pro Conceal, din pacate nu se gaseste la noi dar costa cam 2$ pe site-uri precum Cherryculture/Beautyjoint si e minunat din toate punctele de vedere.
    Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc, Georgiana!
      E bine de știut că funcționează, sper ca și feedback-ul meu să fie pozitiv :D Am văzut acum la Pisica Albastră același concealer, îmi place mult tubul (motiv de cumpărat chestii). Am să fac la un moment dat o comandă pe Beautyjoint, îi tot dau târcoale, dar n-am făcut fapta încă. Soon, soon :D Mulțumesc de recomandare, te pup!

      Delete
  6. Cand ne mai vedem, iti aduc eu o mostra de studio fix fluid, sper doar sa ti se potriveasca nuanta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uite, mă, ce drăguță e! Păi să fie măcar pe aproape, să știu după ce mă orientez și de unde pornesc :) See you soon! Mulțumesc, te pup!

      Delete
  7. Buna,ma numesc Oana.Daca iti plac mirosurile dulci iti recomand un deodorant de la Bourjois:Deshabillez moi.Nu e numai dulce,ci si persistent...si crede.ma da dependenta.Are miros de bomboane.Eu una sunt clienta fidela.De obicei ar trebui sa.l gasesti la magazinele Auchan.Eu de acolo il iau,desi sunt din Iasi.Dar ar trebui sa.l gasesti usor si in Bucuresti,in masura in care exista si mai multe supermarket.uri,respectiv hipermarket.uri:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună, Oana!

      Să știi că deși mă feream de mirosurile dulci sau grele, în ultima vreme numai spre asta mă orientez :)) Mulțumesc de recomandare, am să caut când mai ies la „spart bani”. Nu cred că am încercat nici un deodorant de la ei..Poate doar un spray acum un milion de ani.. Te pup :*

      Delete