January 15, 2013

Bifazic Balea - Parerea mea


Sunt o mare fană a magazinelor DM. De fiecare dată când intru în unul, mă simt ca acasă. Găsesc tot timpul chestii mărunte, unele mai safe decât altele (la capitolul ingrediente), iar prețurile sunt de vis. Chiar ieri am trecut prin DM Crângași pentru un nou gel de duș Bubchen Kids și am avut noroc să mai găsesc gelurile la promoție (mai mult produs la același preț).

Mai știi cum mă plângeam eu că nu găsesc prea-lăudatul demachiant bifazic de la Farmec? Între timp am aflat că a fost scos de pe piață o perioadă, însă penultima oară când am fost la DM, înainte de Crăciun, am văzut demachiantul bifazic Balea, la un preț mai mult decât ispititor (6 lei și ceva). Așa că l-am pus în coș, gândindu-mă că nu se întâmplă nimic dacă îl trădez pe cel de la Farmec.


La un moment dat, citisem un review și aflasem că ar fi mai uleios decât alte demachiante de același tip, însă nu mi-am făcut griji, pentru că la finalul ritualului de șters fondul de ten și alte minuni, spăl fața cu un gel de curățare. Spre surprinderea mea, chiar îmi place faptul că e uleios, îmi dă senzația că astfel sunt mult mai blândă cu zona delicată a ochilor. E primul demachiant de acest fel pe care îl folosesc (până acum demachiam ochii cu aceeași loțiune demachiantă folosită pentru restul feței) și chiar mă bucur de „super” investiția mea.

Lista de ingrediente 

Produsul are 100 ml, care îmi vor ajunge mult și bine. Singurul minus (dar e un minus mititel) este că se separă poate puțin prea repede, însă îl agit bine înainte de a-l turna pe dischetă, mă ocup de un ochi, apoi întorc discheta, o țin pe sistemul de dozare, agit, torn puțin și demachiez din nou.  Nu e nevoie să folosesc prea mult produs, al doilea pas nu este necesar, însă îmi place mie cum se simte pe piele.

Dacă eu credeam că îmi demachiez ochii cu ușurință folosind loțiunea Balea Med Ultra Sensitive, am rămas foarte plăcut suprinsă (și puțin șocată) să văd, de fapt, cât de ușor poți îndepărta dermatograful și mascara din două gesturi executate în câteva secunde(iar eu folosesc 2 straturi de mascara). Fără să agresez, fără să frec, să trag sau să înroșesc pielea.


Ce mi-a mai plăcut la el: e mic. Ambalajul e practic, a ocupat foarte puțin loc în geanta plină de cosmetice pe care am luat-o acasă de sărbători (gândește-te numai cât spațiu ocupă micelara Bioderma la 250 ml – mi-a trebuit mie sticlă mare).

Iar cel mai important lucru: nu îmi irită ochii în nici un fel. Mi-a intrat în ochi de nenumărate ori (cumva reușesc mereu să „storc” dischetele) și nu am avut nici cea mai mică jenă. În trecut, foloseam Bioderma și pentru zona asta și, chiar dacă la început ne-am înțeles bine din punctul ăsta de vedere, s-a întâmplat ca de la un punct să mă irite.

În concluzie, este primul meu demachiant bifazic și m-a cucerit. Raportul calitate/ preț este excelent și nu văd nici un motiv pentru care aș renunța la el (dar pentru că sunt femeie, s-ar putea ca la un moment dat să încerc și alte produse - din curiozitate).

Notă: fotografiile au fost făcute în diferite momente ale zilei/ diferite locații – din acest motiv, unele sunt mai pretty și altele nu :)

10 comments :

  1. Pe asta il folosesc si eu acum (cred ca e cel putin a 10-a sticla). Mie imi place mai mult decat bifazicul Farmec. Vreau sa incerc totusi si noul bifazic Farmec, acesta abia lansat, asta in conditiile in care ma conving ca e ok la ingrediente.
    N-am folosit niciodata demachiant crema pentru ochi, dintotdeauna am folosit bifazice si mi se par super, nici pe mine nu ma deranjeaza deloc reziduurile uleioase. Dintre tot ce am incercat eu pana acum, cel mai misto a fost Sephora, cu el am terminat cel mai repede demachiatul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey,

      Am văzut că l-au lansat din nou și eram și eu curioasă cum e. Însă mă împac bine cu Balea și e și foarte ieftin. Mă mai gândesc. Eu nu înțeleg cum am putut trăi până acum fără bifazic :)) Pe cel de la Sephora de ce nu l-ai mai folosit?

      Te pup!

      Delete
    2. Pai in primul rand ca nu am Sephora in oras si ajung destul de rar intr-unul, si in al doilea rand, din moment ce sunt optiuni mai ieftine, nu-mi mai bat capul. La un moment dat insa probabil ca-l oi recumpara.

      Delete
    3. Hm, ai dreptate la partea cu opțiunile mai ieftine :) Plus că ăsta își face treaba bine de tot :D

      Delete
  2. si eu mi-am luat demachiantul asta dupa ce am citit atatea pareri pozitive ... si nu mi-am luat unul, nu ! mi-am luat 4 ...sa fie :))
    si l-am tot folosit si l-am folosit pana cand m-am iritat si mi-a iesit o alergie pe pleoapa... 2 saptamanni nu m-am mai machiat si am cautat tot felul de solutii sa ma vindec cat mai repede .

    Cu demachiantul de la Farmec la fel am patit, toata lumea il lauda, l-am cumparat,am inceput sa-l folosesc si ma usturau ochii asa ca nu l-am mai folosit ...

    ma bucur ca tie iti prieste demachiantul asta, chiar indeparteaza usor machiajul ochilor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Alexandra,

      Îmi pare rău să aud că te „împaci” atât de prost cu demachiantele bifazice. Și eu m-am luptat cu o mică iritație la ochiul drept, la început a fost mai nasol, apoi s-a calmat și văd că mai revine din când în când. Ce-i drept, am pățit asta înainte să folosesc acest demachiant, deci probabil e de la altceva (deși am aruncat cam tot ce putea fi și am înlocuit cu produse noi). Oricum, noi să fim sănătoase :)

      Te pup!

      Delete
  3. Multumesc pentru acest review! Chiar eram in cautare de un demachiant bifazic si ma inteleg tare bine cu firma Balea asa ca il voi incerca :D

    Te invit pe blog-ul meu unde vei gasi doua concursuri:
    A $80 Gift Voucher to MsDressy and a $100 Gift Voucher to ASOS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă ustură ochii îngrozitor de la demachiantul ăsta și mi s-au iritat foarte tare. N-am încercat alt demachiant mai prost.

      Delete
    2. Bună Anca,

      Mă bucur că am fost de ajutor cumva! Sper că te vei înțelege la fel de bine cu el dacă îl vei încerca. Chiar acum arunc un ochi pe blogul tău!

      Te pup!

      Delete
    3. Hey,

      Îmi pare rău să aud că nu te-ai împăcat deloc cu bifazicul ăsta. Din păcate, recomandările mele sunt limitate. Dintre toate produsele folosite pentru ochi, acesta e singurul care nu mi-a cauzat nici un fel de problemă de acest fel. Dacă aș fi în locul tău, probabil aș recurge la uleiul de măsline pentru demachiatul ochilor :)

      Delete