October 9, 2013

Increderea ca definitie a frumusetii

Self-confidence is beautiful!

Copilăria își pune puternic amprenta pe felul în care ajungi să te dezvolți, însă misiunea părinților și a celor ce te formează de mic ia sfârșit la un moment dat. Acela este momentul în care tu poți repara ce alții au stricat sau poți umple golurile după propriul plac.

Ne construim încrederea în propria persoană pe laudele și confirmările celor din jur. Reacționăm la cuvinte frumoase și aprecieri. Însă nu de fiecare dată reușim să ne înconjurăm cu persoanele care știu cine suntem, ce potențial avem și care ne apreciază pentru asta.

Nu de puține ori auzim: „Cine te iubește, te iubește așa cum ești”. Asta nu înseamnă că nu te poți răsfăța cu o manichiură, un parfum nou sau o pereche de pantofi cu toc. Cred în micile trucuri care, deși par superficiale, au puterea de a-ți ridica moralul atât cât să poți ieși din casă cu fruntea sus și genunchii drepți.

Nu renunța să te aranjezi. Nu renunța la fardurile ce-ți luminează privirea, rujurile hidratante, oja care nu sare atunci când speli vase, fusta din piele care întoarce priviri, cămașa albă care te scoate din bucluc, brățara care salvează o ținută austeră sau pânza invizibilă de parfum în care te învălui și pe care, mai târziu, o împrăștii în toate locurile prin care treci.

Ai grijă de tine! Mănâncă mai sănătos, bea mai multă apă și nu uita să faci mișcare. Durează mai puțin de două luni să vezi schimbarea, dar boost-ul de încredere pe care-l vei avea este incredibil. Demonstrează-ți zi de zi că îți pasă de tine, că ai grijă de corpul tău și că ești perseverentă. Te vei simți atât de bine, încât nu vei mai vrea să te oprești. Vei fi atât de mulțumită, încât alții îți vor urma exemplul.

Dar mai important, nu uita că frumusețea vine din interior și nu uita că munca cea mai grea începe acolo. Încrederea înseamnă să te accepți și să fii mulțumită cu tine. Nu trebuie să demonstrezi altora că ești, trebuie să-ți demonstrezi ție că ești. Fii mereu în competiție cu tine și nu cu restul lumii. Nu te compara, pentru că fiecare are drumul și bătăliile proprii.


Ca să fie mai ușor, începe cu gândul la final. Stephen R. Covey propune în „Eficiența în 7 trepte” un exercițiu de vizualizare. Imaginează-ți că ești în drum către o înmormântare. Ajungi, intri în biserică, observi fețele prietenilor și membrilor familiei, aranjamentele și… când te apropii de sicriu, stai față în față cu tine. Până să te dezmeticești, patru vorbitori se pregătesc să ia cuvântul. Primul este un membru al familiei sau o rudă foarte apropiată și importantă pentru tine. Al doilea este un prieten, cineva care te cunoaște pe toate părțile. Cel de-al treilea este un coleg de birou, iar ultimul vine din partea comunității bisericești.

Ce ți-ar plăcea să spună fiecare dintre acești oameni despre tine și despre viața ta? Cum ai vrea ca ei să te fi văzut? Răspunzându-ți la întrebările astea, vei intra în contact cu valorile profunde ale personalității tale și vei reuși să-ți schițezi propriul drum, nucleul de călăuzire interioară.

Fă ceea ce simți că trebuie să faci, fă ceea ce îți place și nu te lăsa doborâtă de poveștile altora. Plimbă-te, pierde-te prin oraș, bucură-te de toate nimicurile, fă planuri și ține-te de ele, oprește-te la o cafea și savureaz-o singură sau cu prietenii, răsfață-te cu o ojă nouă sau felicită-te că ai rezistat tentației, scrie-ți gândurile într-o agendă, dă tot ce ai mai bun la birou, fii mai bună, mai amabilă, ajută, refuză când ești obosită, cere ajutorul când ai nevoie, dar fii tu.

Nu uita să te cuibărești doar lângă acei oameni care te apreciază exact așa cum ești și care-ți sunt alături, deși îți cunosc mai toate cusururile.

Omoară frica cu un zâmbet și adu-ți mereu aminte că lumea este locul tău de joacă. Când îți va fi mai greu, lipește-ți un post-it pe frunte cu „e doar o perioadă”. Când strălucești din interior și machiajul se așază mai bine J


Acest articol a fost scris pentru Școala de Beauty Blogging by LOreal Paris.

2 comments :

  1. Chiar ma intrebam daca te vei inscrie sau nu :)
    Iti doresc multa, multa bafta! pupici!

    ReplyDelete