November 18, 2013

Ce folosesc pentru...par

Din categoria (destul de cuprinzătoare) a produselor pentru îngrijirea părului, astăzi fac loc unor produse foarte dragi mie, două produse care mă răsfață și care nu m-au dezamăgit: balsamul de păr Balea Oil Repair și uleiul de păr din aceeași gamă.


După câteva experimente nereușite, am revenit la vechea rutină de a-mi spăla părul o dată la două zile și, deși nu am probleme mari, mi-am propus să folosesc placa mai rar și să o înlocuiesc cu un ulei, pentru îmblânzirea podoabei capilare.

Balsamul de păr Balea Oil Repair are 200 ml și costă 8 lei. Nu are rost să mai detaliez cât de convenabil mi se pare prețul, însă trebuie menționat că pentru banii ăștia chiar face o treabă bună. Un prim semn al unui balsam bun (pentru mine) este să simt că-mi înmoaie părul imediat ce-l aplic. Îmi place să simt cum devine mai maleabil, cum se transformă din mătura uscată de după șamponare în ceva fin și plăcut la atingere. Îl aplic doar pe vârfuri și îl las să-și facă treaba vreo 3 minute, poate chiar mai puțin.

Ca și tenul, părul meu e destul de mofturos: spre gras la rădăcină, relativ uscat pe lungime, aproape oribil la vârfuri. Însă balsamul mă ajută să-l domolesc si să-l fac să arate bine: are efect antistatic și e mai ușor de pieptănat (ceea ce e bine, pentru că duce la mai puține fire rupte).

Balea Oil Repair balsam – listă de ingrediente:

Aqua, Glycerin (BEST), Cetearyl Alcohol (GOOD), Isopropyl Palmitate (GOOD), Behentrimonium Chloride (GOOD), Argania Spinosa Kernel Oil (BEST), Parfum (POOR), Panthenol (GOOD), Isopropyl Alcohol (POOR), Sodium Benzoate (GOOD), Hydrolyzed Wheat Protein (GOOD), Potassium Sorbate (GOOD), Citric Acid (GOOD).

Cel de-al doilea produs este uleiul Balea Repair, o sticluță de 100 ml care a costat în jur de 17 lei. Îmi place mult că are pompiță și pot doza cantitatea în funcție de nevoi. Destinat părului uscat, mi s-a părut o variantă ieftină și mai la îndemână pentru uleiul de cocos, pe care îl țin la frigider și care trebuie adus în stare lichidă înainte.


Pentru că mi s-a întâmplat să uit să clătesc balsamul și să-mi dau seama abia după uscare că ceva e în neregulă cu părul meu, am pățit și să uit să aplic balsam. Atunci am folosit prima oară uleiul, pe părul umed, uscat doar în prosop. Am aplicat 3 pompițe masate în palme pe toată lungimea lui și l-am mai înfășurat vreo 20 de minute în prosop. Rezultatul: părul meu, care mai niciodată nu stă cuminte și aproape drept decât dacă îl ajut cu o perie sau placă, arăta perfect, în condițiile în care m-am culcat cu părul umed și exista riscul să mă trezesc cu el în toate direcțiile. A trecut testul!

L-am folosit și pe părul uscat: o singură pompiță aplicată pe lungime îi oferă luciu, fără să-l facă să pară gras și cumințește firele zburlite de vânt sau vremea neprietenoasă (când e prea multă umiditate, mă transform într-o oaie).

Balea Oil Repair ulei de păr – listă de ingrediente:

Cyclopentasiloxane (GOOD), Cyclotetrasiloxane (GOOD), Helianthus Annuus Hybrid Oil (BEST), Dimethiconal (GOOD), Parfum (POOR), Helianthus Annuus Seed Oil (BEST), Argania Spinosa Kernel Oil (BEST), Limonene (POOR), CI 40800 (AVERAGE).


Pe final, îți doresc o săptămână ușoară și frumoasă!

16 comments :

  1. Si eu am balsamul dar in varianta mica, travel, ptr ca nu am vrut sa risc sa raman cu el daca nu-mi place. Ei bine, voi cumpara si varianta mare, atat de incanta sunt de el.

    Am parut uscat, rebel si care se electrizeaza si intr-adevar balsamul imi rezolva aceste probleme. AM incercat de la balsamuri profesionale pana la cele comerciale dar ... nimic nu m-a satisfacut pana la acest balsam ... cel putin pana acum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu tot așa l-am descoperit, prin varianta travel, pe care am luat-o înainte de o plecare și nu mă pot deplasa fără balsam de păr (și fără multe alte chestii, recunosc). Și e foarte bun. Eu nu mă pot lăuda cu experiență în balsamuri profesionale, însă nici nu mă lasă inima să dau foarte mult pe un balsam (poate pe o mască sau un tratament). Oricum, acum nici nu mai e nevoie, având în vedere că ăsta își face treaba pentru doar 8 lei :)

      Delete
  2. Balsamul e intr-adevar bun, si mie imi place si iti raman datoare, prin tine l-am descoperit! :)
    Si uleiul e ispititor, insa mai am cat pentru un an acum, mai aman.
    O saptamana frumoasa! Te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am încercat să fac ceva util cu uleiul de cocos. L-am topit și l-am pus într-o sticluță cu pulverizator, una de la un SPF lichid de la Elmiplant. Însă în baie e destul de răcoare și s-a întărit. Așa că tot ăsta mi-e de folos imediat după duș. Te pup!

      Delete
  3. Nu prea am folosit produse Balea pentru par. Dar m-ai tentat tare de tot acum cu uleiul. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Încearcă-l data viitoare când rămâi în pană de balsam și spune-mi dacă îți place. u și variantă travel, e vreo 3 sau 4 lei. Te pup!

      Delete
  4. Am tot zis si eu ca iau balsamul. Uleiuri mai am, dar il trec pe lista pentru mai tarziu.
    O saptamana usoara si rie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Păi să-l iei :) Mai ales că poți testa în variantă mini. Pup!

      Delete
  5. Ia sa imi iau si eu balsamul, dar in versiunea travel. Tu si Georgia mi-ati facut pofta de DM :-w

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu mai am zile când intru în DM doar ca să casc gura. Mă face să mă simt bine magazinul ăsta :)) Eu înconjurată de cosmetice, oje și alte bunătăți. It's good therapy after a bad day :*

      Delete
  6. Replies
    1. Sper să-ți placă la fel de mult dacă le încerci! :)

      Delete
  7. Din cauza ta, mi am luat si eu balsamul de par! :)) Chiar este foarte bun! Ulterior am cumparat si samponul, nu m-a dat peste cap, dar este ok! Urmeaza uleiul :D
    Te pup!

    ReplyDelete
  8. Eu folosesc uleiul de 4 luni...inca nu am terminat sticluta <3

    ReplyDelete