November 11, 2013

[Review] Radiant Professional Makeup Eyeshadow Base

Nu am mai avut răbdare și am decis că este timpul să vorbesc despre baza de machiaj Radiant. Mă simt de parcă am descoperit America, atât de încântată sunt de produsul ăsta! În trecut am folosit baza lichidă de la Elf, însă am fost dezamăgită, deși citisem review-uri bune atât pe bloguri, cât și pe site-ul lor.


După câteva experiențe neplăcute cu machiaj întins pe toată pleoapa și arcada fix când îmi era lumea mai dragă, am început să rescanez blogosfera în căutarea unei baze ieftine și bune. Și mi-a atras atenția cea de la Radiant, pe care am luat-o din SIR cu 23 lei.


Chiar dacă ambalajul presupune să-mi bag degetele pe acolo, mie mi-e tare simpatic: micuț, din plastic, cu căpăcel care se înșurubează. Produsul are 5 ml și un termen de valabilitate de 12 luni de la deschidere.

Textura este asemănătoare cremei de gălbenele: tare, însă maleabilă o dată ce intră în contact cu căldura degetelor. Un mic scoop e suficient pentru a acoperi ambele pleoape, ceea mă face să cred că mă voi bucura de această bază mult și bine.

La primele utilizări mi-a dat ceva emoții: mi se uscase pielea de la ochiul drept și am renunțat să o folosesc vreo 3 zile, timp în care am hidratat nemilos pleoapa până când și-a revenit. Și pentru că sunt generoasă, i-am mai dat o șansă. Rezultatul: ne înțelegem perfect de aproape o lună!


Are un finish siliconat, transparent, îmi place foarte mult cum se simte la atingere, dar și pe piele. Norocoasa de mine beneficiază de hooded eyes și pleoape uleioase (poate prea uleioase), drept urmare până și cel mai simplu machiaj se strică: fie mi se adună fardul în pliul pleoapei, fie se transferă eyeliner-ul pe arcadă, fie dispare cu desăvârșire, înecat într-o baie de sebum. Cert este că nu intru în casă la fel de aranjată cum am ieșit.

Însă toate scenariile astea au devenit o amintire. Aplic baza pe toată pleoapa mobilă și urc până imediat sub sprânceană, ca să mă asigur că totul va fi impecabil. Și fac asta chiar și dacă aplic doar mascara, pentru că îmi place să-mi știu ochii mați J

În imaginea de mai jos am aplicat fard cu și fără bază, încercând să surprind culoarea mai puternică și mai plină pe care o obțin folosind Radiant.


Și ca să vezi ce bine prinde fardul pe piele, am șters de mai multe ori mâna cu un șervețel uscat:


Pe lângă faptul că face culorile mai vibrante, a reușit performanța de a-mi ține machiajul în loc și 13 h (uneori chiar mai mult). Și m-am încăpățânat să fac un before/after, pentru că altfel nu ar fi review-ul complet:




Având în vedere că mie mi se strica machiajul ochilor după nici 4 ore, declar cu mâna pe inimă că am găsit un produs eficient, care face ceea ce promite (la un preț super prietenos).

Listă de ingrediente:

Petroleum Distillates(GOOD), Cera Microcrystallina (GOOD), Cyclopentasil Oxane (GOOD), Polyethylene (GOOD), TalC (GOOD), Mica (GOOD), PVP/Eicosene Copolymer (GOOD), Disteardimonium Hectorite (GOOD), Trimethylsiloxysilicate (GOOD), Polyglyceryl-2 (GOOD), Sesquiisostearate (GOOD), Glyceryl Stearate (GOOD), Propylene Carbonate (GOOD), Parfum (POOR).


Ție cine-ți ține machiajul intact?

12 comments :

  1. Eu m-am hazardat sa inlocuiesc primerul Elf cu TFSI-ul(desi o vreme elf-ul a fost numai bun). Cand se va termina acesta, e stabilit, voi testa primerul Radiant. E mult mai accesibil si din ce am citit, si f calitativ.
    Culmea, de TFSI nu sunt multumita 100%, tot se mai strange fardul dupa 6-7ore, chiar si mai devreme uneori. Si chiar daca nu aplic fardul imediat dupa primer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TFSI-ul mi se pare puțin scump, dar pe de altă parte presupun că ține o vreme. Sincer, nu mă așteptam să fie atât de bun. Eu sunt foarte impresionată și pentru că înainte am folosit un singur produs de acest gen și acela nu mă mulțumea. Zi de zi mă fascinează cât de bine ține machiajul în loc, iar eu am pleoapele foarte-foarte uleioase! Câteodată mai scot oglinda din geantă și verific repede, sceptica din mine parcă vrea să-l prindă că dă greș, dar nu :) Machiajul e intact. Te pup!

      Delete
    2. Nu am termen de comparație la baza asta, dar o recomand cu căldură. Încă mă surprinde cu eficiența ei :)

      Delete
  2. Si eu folosesc tot Radiant. Pentru 24 lei, e genial. Ba chiar, e prea bun, că se aşează atât de bine fardurile că abia se mai blend-uiesc :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa, exact! Şi mie mi-e greu să le blend-uiesc. Chiar am uitat să menţionez asta, dar tot super încântată sunt de el! Încă mai am o grămadă de produs în cutie şi îl folosesc zilnic. Îmi place şi că textura a devenit chiar mai maleabilă decât la început. I feel love numai când mă gândesc la el ♥ :*

      Delete
  3. E si preferatul meu <3
    Chiar o sa iti ajunga pentru mult timp, e super spornic :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici nu știi cât mă bucur :D Văd că încă nu am ajuns la jumătate și e un produs bun, de care vreau să mă bucur cât mai mult. E perfect: util, de calitate, ieftin și spornic. Nu aș putea cere mai mult de la un primer :D

      Delete
  4. Unde se mai gaseste Radiant-ul in bucuresti, in afara de SIR? Multumesc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună,

      Știu că se mai găsea în Kendra, însă îți spun sincer că nu am mai vizitat unul de ceva vreme. Au magazine în Auchan Titan, Mega Mall și Unirea.

      Delete
  5. Buna,

    Marea mea nelamurire, ref la acest produs, este aplicarea lui?!?!
    Se aplica dupa hidratare si peste venim cu fdt si fard sau dupa aplicare fdt, folosim baza Radiant si fard imediat?!

    Multumesc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună,

      Eu îl aplic după curățarea și hidratarea tenului. Aplic întâi baza de machiaj, apoi continui cu fondul de ten (pe care nu-l aplic pe pleoape) și blush-ul, iar machiajul ochilor este ultimul pas. Deci prima variantă :)

      Delete