March 8, 2014

[Update] Rutina de ingrijire [+ GIVEAWAY]

Ultimul update în ceea ce priveşte rutina de îngrijire l-am făcut în luna octombrie şi tot atunci am început să reintroduc, încet-încet, produsele care mi-au făcut bine la un moment dat. Pe atunci lucrurile scăpaseră de sub control, dar am mai îmblânzit monştrii imediat ce am revenit la rutina mea de început, chiar dacă e mai complexă şi necesită mai mult timp.

Pentru exfoliere m-am încăpăţânat să achiziţionez loţiunea BHA 2%, în ciuda faptului că Georgia mă sfătuise să nu schimb exfoliantul. A avut gura aurită, nu m-am înţeles deloc cu varianta loţiune, din contră, aveam senzaţia că îmi astupă toată faţa şi indiferent de modul de folosire, nu-mi aduce niciun beneficiu.

Cele mai spectaculoase rezultate le-am reexperimentat după ce m-am întors la BHA-ul lichid, despre care am mai scris aici, de care mi-a fost tare dor şi căruia i-am promis că-i rămân fidelă.

Aşadar, noua rutină este şi cea care funcţionează, după mult timp în care am suferit că pierdusem toate rezultatele pentru care muncisem atât de mult.



Pentru demachiere, folosesc în continuare laptele demachiant Balea Ultra Sensitive - ieftin şi bun - care a început să îmi placă din ce în ce mai mult. Întâi ud faţa, după care masez laptele şi apoi curăţ cu două dischete îmbibate în apă.

Pentru zona ochilor folosesc ulei de jojoba, în special dacă în ziua respectivă am purtat waterproof mascara. L-am adăugat în coş la ultima comandă iHerb şi deja am consumat mai mult de jumătate. Mi se pare şi că mă va ţine mai mult decât bifazicul. L-am folosit şi pe faţă, tot pentru curăţarea "gletului", atunci când simţeam că e nevoie de ceva mai mult decât un lapte demachiant.


Pentru curăţare folosesc gelul şi spuma, ambele Simply Sensitive by Boots, despre care am scris aici şi aici. În ultima vreme am pus mâna mai des pe gelul de curăţare şi, după ce-l dau gata, mă voi întoarce la Eucerin (nu pentru că nu mi-e drag, ci pentru că nu am cum să fac rost de altul prea curând). 


După ce usuc faţa, mai trec o dată cu loţiunea micelară de la Bioderma, pe care am comandat-o recent de la Farmacia Tei. Apropo de uscat faţa, recomand şerveţelele V-fold - pachetul e destul de budget-friendly, având în vedere cantitatea.


Cum spuneam şi mai sus, am revenit la exfoliantul BHA lichid, pe care îl folosesc o dată la două zile (deşi simt că l-aş tolera şi zilnic, dar nu vreau să abuzez). O dată pe săptămâna (uneori chiar mai rar), aplic peel-ul de la Derma-E. Îmi lasă pielea foarte fină după utilizare şi intenţionez să trec la pasul următor şi să-l aplic de două ori în acelaşi interval, mai ales că am rămas cu destul de multe semne (din nou).


În fiecare seară folosesc Skin Balancing Super Antioxidant Serum pentru zona ochilor şi ocazional pe rănile proaspete (pe care încerc să le evit în majoritatea cazurilor). Dacă încă nu e vremea de spart ceva, atunci "ajut" cu Brevoxyl, care aplicat în cantităţi mici nu-mi mai face probleme.


Pentru protecţie folosesc cu mare spor SPF-ul de la Kiss My Face - aproape că l-am terminat şi trebuie să plasez o nouă comandă. Mă înţeleg excelent cu el, iar dacă vrei o părere mai detaliată, poţi citi review-ul meu aici


Pentru hidratare folosesc Hydrator-ul de la Paula's Choice - pentru faţă, iar pentru gât şi decolteu - Neutrogena Naturals, despre care am povestit de curând. 

O ultimă menţiune: în cazul în care nu reuşesc să ajung la cosmetică şi decid că mă descurc şi singură, după curăţare aplic Baneocin pudră

Rutina actuală e destul de stufoasă şi ocupă ceva timp, având în vedere că aștept în jur de 10-15 minute între aplicări. Însă merită pe deplin - tenul meu deja începe să arate mult mai bine. Cu un total de 12 produse, mi-e puţin groază de momentul în care voi fi nevoită să părăsesc Bucureştiul. 


Pe final, aş vrea să organizez un mic giveaway: având în vedere că încă nu am reuşit să vând loţiunea BHA 2% şi pentru că mi-e aiurea să o ţin în sertar şi să-i aştept termenul de expirare, vreau să o dau. 

Am consumat mai puţin de 1/4 din ea, valabilă încă 7 luni 

Aşa că: dacă ai testat-o şi ţi-a plăcut, dacă o foloseşti deja şi mai vrei sau dacă eşti pur şi simplu curioasă cum se comportă, lasă un comentariu la această postare (în care să și specifici că vrei loțiunea) până luni - 10.03.2014, ora 11:59, după care prietenul meu, random.org va trece la aparat.

♥ La mulți ani cu ocazia zilei de 8 Martie, ție și femeilor importante din viața ta! Să ai o zi faină!

Am ales câştigătoarea loţiunii BHA 2%: Felicitări, Raluca! Aştept un mail cu datele tale de contact, pentru a putea expedia cât mai repede pachetul!


13 comments :

  1. Buna! La multi ani cu ocazia zilei de 8 Martie!
    Nu am incercat pana acum produse Paula's Choice,de aceea imi doresc foarte mult sa castig aceasta lotiune. Multumesc!

    ReplyDelete
  2. tocmai voiam sa-mi comand BHA-ul lichid! n-am incercat lotiunea, dar tare mi-ar placea, asa ca mai astept pana luni cu plasarea comenzii, poate nu mai e cazul :D si, cu ocazia lui 8 martie, iti urez o primavara frumoasa&un an plin de realizari!

    ReplyDelete
  3. Buna. Eu am folosit BHA-ul lichid, insa simt ca imi usuca fata si tocmai voiam sa comand lotiunea. Asa ca m-as bucura foarte mult daca as castiga-o pe aceasta.
    O primavara superba

    ReplyDelete
  4. La multi ani, Ioana!
    Tare rau imi pare ca nu ti-a priit lotiunea, pentru mine e la fel de buna cum iti este tie lichidul. Poate se va bucura o cititoare de ea si ii va fi potrivita!
    Te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asta e, trebuia s-o fac oricum :) M-am gândit că loțiunea va fi mai hidratantă și mai plăcută, dar s-a dovedit mai greu și mai ciudat de aplicat față de lichid. E bine totuși că ne-am găsit fiecare varianta potrivită :) Te pup!

      Delete
  5. Buna! Si pe mine ma tenteaza rau produsele PC dar financiar nu-mi pot permite deocamdata :( Am incercat sa gasesc alternative dar sincer nu am incredere asa ca sper sa castig aici si sa ma bucur de ea :) As dori sa-mi construiesc o rutina a fetei "corecta" si cred ca aceasta lotiune ar fi un prim pas :) Raluca

    ReplyDelete
  6. ma bucur sa vad ca revii la o rutina corecta! pt ca sigur da rezultate. eu as vrea exfoliantul pt ca al meu se termina si as vrea sa încerc si eu lotiunea. si eu am folosit lichidul si as vrea tare mult sa schimb pt ca e destul de greu de aplicat. n-am mai auzit ca nu e bine sa il schimbi... și acum stau p ganduri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună Ioana,

      Nu e vorba că nu e bine să schimbi în general, ci doar în cazul în care ai găsit ceva bun, care îți priește. Eu m-am înțeles foarte bine cu cel lichid, doar că m-a mâncat în palmă să experimentez :) Acum m-am învățat minte - dacă mă înțeleg cu ceva, nu mai schimb :)

      Delete
  7. Folosesc bha lichid, insa tare mi-ar placea sa incerc si lotiunea. Sunt multumita de produsele PC

    ReplyDelete
  8. n-am incercat niciun produs PC pana acum, ma inscriu si eu la giveaway :D chiar am nevoie de asa ceva! la multi ani si tie! rutina arata foarte bine, te felicit ca ai asa mare grija de tenul tau, sper sa imi pun si eu la punct o rutina completa in curand <3

    ReplyDelete
  9. Buna!
    Eu de la sfarsitul lunii iunie 2013 am inceput sa urmez sfaturile Paulei Begoun si din ce in ce mai multe persoane care nu m-au vazut de ceva vreme au remarcat marea diferenta. In prezent am bha lichid 2%, dar acesta parca imi cam deshidrateaza tenul si as dori lotiunea sa vad cum e.

    ReplyDelete
  10. Buna seara...in ultima vreme datorita vremii neprielnice din timpul iernii ma confrunt cu probleme cu tenul si tare as fi curioasa daca aceasta lotiune m-ar mai ajuta :)

    Multumesc!

    ReplyDelete
  11. buna, sunt f bucuroasa ca am castigat! nu gasesc adersa de mail la care sa iti scriu datele mele de contact, ti-am lasat un mesaj pe fb! Raluca

    ReplyDelete