April 3, 2014

Disco ball begone: Essence Mattifying Compact Powder

Acum mult timp, prezentam într-un articol de tip New In pudra matifiantă de la Essence. Tot pe-atunci spuneam şi că nu sunt foarte mulţumită de ea, însă lucrurile s-au schimbat. Vremea se încălzeşte, ceea ce înseamnă că tenul meu este mai puţin uscat şi mai mult shiny. Am redescoperit un produs destul de bun, mai ales pentru banii daţi.


Pudra este în nuanţa #02 - Soft Beige, o nuanţă puţin închisă pentru mine - în magazine lumina e rareori suficient de bună pentru a vedea exact ce-ţi iei. Cu toate astea, am folosit-o cu succes: aplicată peste un fond de ten prea deschis (cel de la Miss Sporty), echilibrează tot.


Puterea de acoperire e mică spre medie. Probabil dacă nu aş avea atât de multe semne şi nu ar fi nevoie de corector şi fond de ten, pudra asta ar fi suficientă pentru uniformizare şi matifiere. În ceea ce priveşte eficienţa ei: din ce am observat de-a lungul timpului, depinde mult de fondul de ten peste care o aplic. De exemplu, aplicată peste So Matte Perfect Stay de la Miss Sporty, aş zice că durează undeva la 4-5 ore. 


Aplicată peste Stay Matte de la Rimmel, durează mai mult - în jur de 6 ore. Overall, cred că face o treabă destul de bună pentru o pudră matifiantă. Când perioada asta de 6 ore expiră, presez un şerveţel în zona T pentru a absorbi excesul - care nu arată horror, btw - şi am rezolvat problema. Nu obişnuiesc să o port după mine pentru reaplicare - singurele produse din geantă sunt corectorul de la Flormar şi rujul/balsamul.


Pentru aplicare folosesc tot Powder Brush-ul de la Real Techniques şi nu mă mai rezum la zona T, ci aplic un start subţire pe toată faţa. Lista de ingrediente este următoarea: Talc, Mica, Zea Mais (Corn) Starch, Magnesium Stearate, Caprylic/Capric Truglyceride, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Ethylhexyl Palmitate, Sapphire Powder, Calcium Carbonate, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (Iron Oxides). Valabilitatea este de 24 de luni de la deschidere, iar produsul are 12 gr.


Deşi sunt mulţumită de pudră, plănuiesc achiziţionarea a două produse asemănătoare (pentru că nu mă pot abţine): o pudră Rimmel Stay Matte #Transparent şi Healthy Wear SPF 50 de la Physician's Formula #Translucent Light.

Tu ce părere ai despre pudra de la Essence? Ce alte pudre matifiante ţi-au mai plăcut?

No comments :

Post a Comment