April 1, 2014

Real Techniques Face Brushes Review

De ceva vreme am în plan să scriu despre pensulele pe care le folosesc pentru machiajul feţei. Momentan am doar trei şi alte câteva în wishlist: Powder Brush, Stippling Brush şi Face Expert Brush. Toate au fost achiziţionate de pe iherb.com, la preţuri mai mult decât decente.


Ca o caracteristică generală aş vrea să menţionez moliciunea pensulelor. Citisem review-uri peste review-uri înainte să le cumpăr, însă nu mă aşteptam să fie chiar atât de moi şi fine. Ăsta e un mare plus.


De asemenea, îmi plac foarte mult designul, culorile alese şi mânerul negru, cauciucat, care îţi permite să aşezi pensulele în picioare - eu nu fac asta, gândindu-mă că în acest fel le îndemn să culeagă cu mai mare uşurinţă praful. Totuşi, în procesul de gletuire a feţei, dacă mai ai mici retuşuri de făcut, e foarte la îndemănă să aşezi pensula în picioare şi nu cu perii întinşi prin chiuvetă. Cât despre depozitare, le ţin într-un plic din plastic.


Le spăl săptămânal, uneori chiar de două ori pe săptămână - în funcţie de cât de mult le-am folosit sau dacă am făcut-o. Nu am pierdut nici măcar un fir din ele, nu şi-au pierdut forma, nu s-au deteriorat în niciun fel. Deşi pentru curăţare folosesc şampon, nu s-au înăsprit sau ceva.


Powder Brush-ul a fost prima pensulă achiziţionată şi nu m-a dezamăgit (aveam aşteptări foarte mari). Am luat-o pentru finisarea cu pudră, însă am ajuns să o folosesc atât pentru pudră, cât şi pentru fondul de ten sau blush. În cazul în care aplic fondul de ten cu mâna şi mai las dungi/dunguliţe, e suficient să trec o dată cu pufoşenia asta imensă şi totul devine mai clar.


Mărimea îmi permite să o folosesc şi pentru blush, fără a lăsa urme de delimitare între porţiunea colorată şi restul feţei. Iar în ceea ce priveşte pudra, e o adevărată plăcere să lucrez cu ea: o aplică uniform, fără să încarce faţa.


Expert Face Brush-ul a stat mult timp în wishlist, până când nu am mai rezistat şi am făcut fapta. Din lista celor trei, pensula asta este o dezamăgire pentru mine. Pe lângă faptul că mănâncă foarte mult produs, nu reuşesc să mă înţeleg cu ea nici la partea de finisare. Oricât aş învârti-o şi în orice direcţie aş da cu ea, lasă dungi. Am încercat-o atât cu fond de ten spumă, cât şi lichid - acelaşi rezultat. 


Am observat că foarte multă lume e mulţumită de ea, deci există şi variantele în care nu reuşesc eu să-i dau de cap/pensula mea nu e OK. O folosesc cu Rimmel Stay Matte, în zilele în care nu am chef sau răbdare să-l aplic cu degetele, după care mai trec de câteva ori cu Powder Brush-ul ca să îndepărtez urmele şi liniile.


Stippling Brush-ul mă aşteptam să fie ceva mai mare sau mai lată, dar ne-am înţeles bine. O folosesc cu fondurile de ten lichide şi se descurcă foarte bine, în special dacă nu folosesc mult produs din prima. Prefer să aplic două straturi.


Nu mai am în colecţie niciun blush-cremă, însă cred că s-ar descurca perfect şi la capitolul ăsta. După aplicare, totul arată minunat: fără urme, fără aspect încărcat. E drept că trebuie să ai şi răbdare atunci când o foloseşti, dar rezultatul merită efortul. 


Această ultimă poză serveşte drept ghid de mărimi. Dacă ar fi să fac un top, Powder Brush-ul e preferata mea: o folosesc cel mai des şi cu mai multe tipuri de produse, deci nu aş fi deplasată dacă mi-aş lua încă una.

Tu ai încercat vreuna din pensulele de la Real Techniques? Sunt foarte curioasă dacă ai folosit Expert Face Brush-ul şi dacă-mi împărtăşeşti părerea.

4 comments :

  1. eu am o gramada de la ei, uite o idee buna sa scriu despre ele, desigur, cand o sa am putin timp :D
    revenind, expert face brush mi se pare si mie uneori ca lasa urme, dar doar cu fondurile de ten mai lichide, daca sunt mai groase, mai cremoase, e ok. oricum, e clar ca trebuie lucrat mai mult cu ea. preferata mea pt. fdt e de depaaaarte buffing brush, sunt happy ca am doua de la Craciun si ma descurc mai usor asa. in rest, imi vine acum in mine blush brush care e perfecta, alaturi de buffing e indispensabila. in rest, mai povestesc cand voi avea putin timp. te pup!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chiar te rog să scrii! :D Da, le am şi eu pe listă: buffing brush - care pare să fie varianta îmbunătăţită a Expert Face Brush, Blush Brush - de care sunt foarte curioasă, Miracle Sponge-ul ăla - deşi am ceva asemănător, îl vreau şi pe ăsta, Setting Brush pentru anticearcăn...Să mă opresc? Da, ar fi cazul :)) Te pup!

      Delete
  2. Am un review pentru trusa core daca vrei sa il vezi:*pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună,

      Îl citesc acum, thanks for the info! Pup

      Delete