June 30, 2014

Challenge #3 - Hair Experiment

Dacă mă urmăreşti de mai mult timp, ştii că la un moment dat mi-am propus să fac o serie de challenge-uri lunare - experimente pe care doream să le fac, împreună cu invitaţia de a mi te alătura în aventură. Ideea de la care pornisem iniţial a fost o frază care-mi captase atenţia: durează 30 de zile pentru a-ţi forma un obicei nou. Am făcut doar două astfel de challenge-uri: primul a fost cu băutul apei zilnic (pentru că trăgeam chiulul la capitolul ăsta într-un mare stil), iar al doilea cu trezitul de dimineaţă (cu ăsta am cam dat greş de la o vreme).

Postarea de astăzi deviază foarte puţin de la traseu, dar m-am gândit să trec în această categorie orice idee năstruşnică îmi vine, orice chestie pe care o încerc, orice experiment - indiferent că ţine 30 de zile, 1 zi sau o săptămână. 

De ceva timp mi s-a pus pata că trebuie să am părul lung. În fine, mai lung decât acum. Zi după zi, dorinţa s-a amplificat şi am început să pun cap la cap toate chestiile pe care le ştiam despre îngrijirea părului, în ideea de a-i oferi o atenţie sporită. Uitându-mă pe Youtube la diverse poveşti cu şi despre rutina de îngrijire a părului, recomandări de produse şi alte chestii mai mult sau mai puţin utile, am dat peste the inversion method.


Ce este?

The inversion method este o practică yoga anti-gravitaţională. Se pare că statul cu capul în jos declanşează în corp un mecanism de regenerare a organelor şi ţesuturilor. Dacă e să practici treaba asta ca la carte, ar trebui să stai atârnată într-un fel de hamac fixat în tavan, însă e suficient să te întinzi pe canapea şi să-ţi laşi capul să "atârne" pe margine sau să stai pe scaun şi să te apleci.

Ce presupune?

Statul cu capul în jos trimite sângele direct în zona scalpului şi stimulează foliculii, ajutând astfel la creşterea părului într-un ritm sporit. Ai nevoie de: ulei de măsline extra-virgin şi un cronomentru. Încălzeşte puţin ulei de măsline la bain-marie timp de 25-30 secunde, după care masează-l pe scalp timp de un minut. Cu uleiul rămas, hidratează lungimea şi vârfurile părului şi stai pe un scaun/canapea, cu capul în jos, timp de 4 minute (pentru asta e nevoie de cronometru - sau poţi număra în gând). Ridică-te uşor (pentru că s-ar putea să ameţeşti), lasă uleiul în păr timp de 2 ore, apoi spală-l.

Cât durează?

Se recomandă ca procedeul să fie repetat seară de seară timp de 7 zile. Nu fă asta două sau trei săptămâni consecutiv, ci doar o dată pe lună

Ce rezultate ai?

Din ce am văzut eu, părul ar trebui să crească în jur de 2 cm jumătate într-o săptămână, în condiţiile în care, în mod normal, părul creşte cam un centimetru pe lună. În plus, faptul că menţii scalpul hidratat cu ajutorul uleiului de măsline rezultă într-un păr mai sănătos şi mai rezistent.

Start experiment

Aseară am făcut asta pentru prima dată: am pus cam 1 deget de ulei într-o căniţă pe care am cufundat-o într-o oală cu apă proaspăt fiartă. După 30 de secunde am scos uleiul, l-am masat pe scalp şi l-am întins pe lungimea părului, am stat cu capul în jos 4 minute, după care l-am înfăşurat într-un prosop şi am stat aşa 2 ore. La final, am spălat, clătit şi hidratat cu balsam. Azi am părul mai moale şi mai strălucitor, lucru care mă încântă. 

La finalul săptămânii voi reveni cu poze before & after. Chiar sunt curioasă dacă funcţionează.

6 comments :

  1. Foarte fain! Nu stiam de statul cu capul in jos, insa iti pot garanta ca daca te tii macar de masatul scalpului cu ulei de masline, parul creste mai repede, se indeasa si se face foarte frumos...eu am incercat timp de 2 luni acest tratament, masam scalpul de vreo 2 ori pe saptamana si stateam cu maglavaisul 4 ore sau mai mult...la mine personal a functionat! Pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gerogia, deja văd efectele benefice ale uleiului cald masat şi lăsat în păr. După decolorare, era foarte aspru şi uscat (părul, dar şi scalpul), iar acum simt că am textura unui păr mai sănătos. Aş fi pus şi ulei de cocos, dar l-am donat şi trebuie să iau alt borcănel :D Te pup şi eu!

      Delete
  2. Ce interesant. chiar nu stiam. Bine, eu acum am parul lung si trebuie sa ma tund. :)
    Si apropo, iti sta bine cu parul asa mai lungut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dara, mulţumesc! Nu ştiu cum vin ideile astea şi mai ales de unde, dar acum sunt nerăbdătoare din cale-afară să am părul măcar până la umeri. Cred totuşi că până la sfârşitul anului îmi voi atinge ţelul dacă am grijă de el :D Te pup!

      Delete
  3. Chiar nu stiam de "ciudatenia" asta, dar daca functioneaza ma bag si eu :)):D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorena, sper să funcţioneze, deşi momentan nu văd nicio schimbare. Dar nu mă las, am să repet şi luna viitoare şi sper să văd rezultatele mult aşteptate :) Te pup!

      Delete