August 20, 2014

Travel essentials & Povestea cu marea

Am rezervat weekend-ul trecut pentru o ieşire scurtă spre mare. În 2013 nu am reuşit să ajung şi-mi era dor tare. Ca de fiecare dată când lucrurile sunt la limită (dorul mare, timpul scurt), apar detalii care să-ţi pună nervii la încercare. Ai mei au sărit coarda toată săptămâna, pentru că sunasem la zeci de pensiuni şi nu găseam cazare nicăieri, pentru că vară şi weekend prelungit. Într-un final, nea' Mitică din 2 Mai îmi spune că are fix câte camere vreau eu şi fac rezervare.


Întreb: Vă trimit un avans, ceva? Nu, nu e nevoie. Vreau doar seriozitate maximă - Aah, perfect, din asta avem. Îmi văd liniştită de-ale mele şi vineri sun să-l anunţ pe nenea că ne-am pornit şi în curând ajungem. Dar nu mai am camerele! Le-am dat, că au fost multe solicitări. Mie-mi venea să dau cu telefonul de asfalt, după care să-l calc în picioare. Zâmbesc crispat şi-l întreb cum se face că seriozitatea aia maximă merge-ntr-o singură direcţie. Vine şi răspunsul, senin ca cerul de vară: Asta e. Explozie internă, simţeam că iau foc.

Într-un final, înţelegerea a fost să ne caute alte camere sau stăm acolo, pe capul lui - că doar aveam 3 zile la dispoziţie. Ajungem la destinaţie - râdem, glumim, ascultăm scuze, haideţi să vă duc la doamna X, că v-am găsit cazare. Ajungem la doamna X, care se uita speriată când la mine, când la nea' Mitică şi scoate porumbelul: Am dat camerele, c-au venit acuma nişte băieţi. Încep să râd, pentru că nu-mi venea să cred, ies din curte (râzând, ca o dementă) şi-o iau printre case, căutând un semn pe care să scrie cazare.

Ajung la o intersecţie, oscilez dacă să fac stânga sau dreapta. Văd flori colorate în stânga, merg înspre încolo şi văd şi semnul de cazare. Intru: umbră, răcoare, frumos, flori şi verdeaţă peste tot, mă rog să aibă camere. Şi au. Fix două. Plătesc şi-o tai pe plajă, să fac prima baie-n mare pe anul ăsta.

De acolo s-a lăsat cu multă bălăceală şi mult porumb fiert, trezit cu noaptea-n cap ca să vedem răsăritul, nişte baie de soare, somn la amiază ca-n vremurile bune, poveşti multe, grătar şi plimbat pe plajă. Fotografiile care urmează sunt singurele pe care le-am făcut, în rest m-am descotorosit de telefon, căci mi-am propus să mă relaxez şi să mă bucur de zilele astea, departe de tehnologie :)

Pe lângă periuţa de dinţi, costumele de baie şi câteva haine, am cărat o plăsuţă plină cu produse de îngrijire. Din imagini lipseşte cu desăvârşire SPF-ul pentru corp, care era în geanta de plajă şi nu în cea cu care plecasem eu la poze :)


Am zis să nu stau despuiată la soare, aşa că, pe lângă SPF-ul de la Kiss My Face, am luat şi CC Cream-ul de la PF - le amestec pentru o vagă impresie de fond de ten, ceva care să ascundă semnele, cearcănele şi să uniformizeze nuanţa tenului. Singurul produs de curăţare a fost gelul Simply Sensitive by Boots, care face o treabă excelentă.


La secţiunea hidratare am pus cremă Neutrogena Naturals, pe care am început s-o folosesc din nou după ce am rămas fără Clear Skin Hydrator. Pe lângă ea mai folosesc şi gelul Bellapierre, câştigat la concursul Laurei. Mi-am dorit mult să-l încerc şi voi reveni cu impresii după ce-l folosesc o vreme (so far, so good). 


Radiant Overnight Peel de la derma e nu ar fi fost pe listă dacă aş fi fost sigură că dorm suficient. Am mai scris despre el aici şi mi se pare că abia acum îi descopăr toate plusurile. L-am folosit într-o dimineaţă pe la 4, după o noapte prea lungă, iar a doua zi - trezită la 10 - arătam impecabil, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. 



În loc de şampon am folosit balsamul de păr Balea Oil Repair (a devenit una din metodele mele preferate de spălat părul). Având în vedere că mă bălăcesc în apă ca o raţă şi trebuie să clătesc părul des, un şampon ar fi fost prea mult pentru claia mea. Însă un balsam înmoaie şi protejează. Tot pentru păr am folosit (după fiecare spălare şi înainte de a ieşi la soare) uleiul extraordinar de la L'Oreal - revin cu review, îmi place foarte, foarte mult. Parfumul pentru mare a fost unul fresh, Benetton Pure Sport.


Gelul de duş trebuia să fie neapărat unul travel-size şi l-am ales pe cel din gama Orange Blossom & Verbena, iar crema de mâini am folosit-o pe corp (căci am confundat-o cu untul de corp când am împachetat), dar a făcut treabă excelentă. E şi răcoritoare, a fost o plăcere să mă cremuiesc după plajă şi duş. Uleiul strălucitor de la Sephora îmi place pentru că are un miros dulceag şi discret, iar particulele sclipicioase arată minunat pe o piele puţin bronzată.


Alte două produse esenţiale: spray-ul împotriva insectelor de la Farmec (sunt foarte mulţumită de el) şi deodorantul Secret Key Platinum Power, care e cel mai bun deodorant EVER! L-am cumpărat de aici şi am să-i dedic o postare, o merită :)

Tu ce ai avut sau vei avea în bagajul pentru mare? Care sunt produsele fără de care nu pleci în vacanţă?

5 comments :

  1. Frumos ca ai ajuns la mare; la peripetiile prin care ai trecut pentru gasirea cazarii, eu palmuiam pe cineva in locul tau, dar na, de aceea rabdarea este o virtute. :)
    In alta ordine de idei imi trebuie si mie stick-ul de la Secret. Trebuie sa caut sa il achizitionez.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună Marie,

      Am avut și eu impulsul de a pălmui pe cineva de câteva ori, dar m-am abținut eroic. Stick-ul e luat de pe 1001cosmetice, am lăsat link-ul în articol. E foarte ieftin și mă înțeleg minunat cu el (nu-mi pătează tricourile, nu pot să-ți explic ce bucurie mi-a făcut).

      Te pup!

      Delete
  2. Ce fotografiiiiiii, bravo! Si ce-ai patit cu domnii seriosi de la pensiune e ceva ce mi s-ar intampla si mie, am predispozitie :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alice,

      Îi transmit felicitările lui Andrei, de data asta el m-a ajutat cu poznele :) Și da, predispoziția asta există și la mine. O fi o chestie de zodie :)) Pupix :*

      Delete
  3. O alternativa la aceste produse gasiti si pe www.visage.ro

    ReplyDelete