October 27, 2014

REVIEW // MANE N TAIL PRODUCTS


Încep și eu povestea cu vremea de afară, însă nu mă plâng de frig, de vânt sau de zăpadă, ci de sărăcia asta de lumină. M-am chinuit (adunat) 45 de minute să fac niște poze mai de Doamne-ajută! și tot nu sunt încântată. M-am chinuit, am renunțat, am reluat și până la urmă m-am mulțumit cu astea :)


Acum 100 de ani mi-am luat șamponul și balsamul din gama Mane'n Tail, după ce văzusem review-uri (scrise și filmate) și ode interminabile la adresa lor. Când m-am împiedicat de ele pe iHerb, mai-mai să-mi dea o lacrimă în colțul ochiului de fericire și mi-am exprimat rapid dorința de a le cumpăra aici.  Le-am ales pe cele mai mari și le-am pus repede în coș, să nu cumva să se termine stocul. Tot atunci am luat și Maximum Herbal-Gro, dar despre ăla am să scriu cu altă ocazie (let me know dacă te interesează).


Așa..Să încep cu începutul: au cele mai mari ambalaje pe care le-am văzut și avut până acum. Trebuie să recunosc că-mi place asta la americani - they have huge sizes, iei ceva și știi că te ține. Le am din vară și nu cred că am ajuns la jumătate (bănuiesc, ambalajul opac nu-mi permite să observ detaliile astea). Fiecare sticloi are 946 ml și, dacă nu mă înșel, le-am luat în comenzi separate (alături de alte nimicuri), căci împreună depășeau opţiunea de transport de 4 $.


Varianta luată de mine este cea Moisturizing, însă sunt curioasă și de cea normală, căci asta nu mi s-a părut extraordinar de hrănitoare. Adică...am dat peste șampoane Elseve care mi-au lăsat părul mai puțin pufos, mai moale, mai pleoștit - asta fiind definiția mea pentru un șampon moisturizing.


Îmi place sistemul de dozare, e igienic, simplu de folosit, nu trebuie să-mi dau unghiile peste cap încercând să deschis vreun capac, nu trebuie să mă șterg pe mâini ca să răsucesc unul. Ambele produse sunt de culoare bleu, iar șamponul are o consistență relativ gelatinoasă și compactă, adică dacă e să alunece, nu se prelinge, ca un lapte de corp, de exemplu, ci cade cu totul deodată. Ambele produse au parfum, dar e unul plăcut și discret.


În rândul primelor folosiri, nu mi-a plăcut deloc șamponul. Mi se părea că se distribuie greu, că nu face spumă, că nu mă pot spăla cu el. Apoi i-am dat de cap: la duș, ud părul bine-bine de tot, apoi mă săpunesc, mă clătesc și abia apoi spăl și podoaba capilară. Mi se pare că funcționează dacă părul e ud de-a binelea. Asta se întâmpla prin vară, când părul meu era vai de steaua lui. Acum ne înțelegem perfect. Face o spumă cremoasă, care-mi place maxim, curăță foarte bine (îl recomand mai ales dacă obișnuiești să folosești des spumă/fixativ/alte produse de styling), însă lasă părul cam uscat. Îl face pufos, plin de volum, chestie care nu mă avantajeză deloc, mai ales la lungimea asta de păr, așa că balsamul e un must.

Balsamul nu-mi place în mod deosebit. Pentru mine, un balsam bun se cunoaște de la prima aplicare - îl simt că înmoaie părul, simt că-l descâlcește instant. Cel de la Mane'n Tail trebuie lăsat câteva minute bune până să facă asta pe părul meu, iar dezavantajul este că nu am răbdare. Nu m-a dat pe spate, însă nici nu e de aruncat. Nu îl folosesc foarte des, îmi place mai mult să combin șamponul cu balsamul Aussie (l-am mai menționat aici).


Dacă ești tentată, găsești șamponul aici și balsamul aici. Pe site poți consulta lista de ingrediente și citi alte review-uri. Fiecare costă în jur de 28 lei (8.21$) și nu mi se pare deloc mult, având în vedere cantitatea. Fcors, poți scana oferta celor de la iHerb, au mai multe variante, în mărimi mai mari/mai mici. Dacă ar fi să repet schema cu un alt produs din gama asta, aș alege varianta mică, pentru un trial&error.

NU am observat efecte de creștere sporită a părului, nu mi l-au îmbâcsit, nu am sesizat nimic ieșit din comun. Și le-am folosit din vară până acum, o dată pe săptămână. Dar cu siguranță, în combinație cu restul produselor folosite, au avut un aport în regenarea părului.

Overall, nu cred că se ridică la nivelul hype-ului pe care l-am văzut eu pe youtube (click ca să te duci direct către review-uri), însă nu pot contesta că sunt produse bune, au o cantitate mare și un preț foarte bun. Și din acest motiv am să recumpăr șamponul (îmi dă o oarecare stare de liniște să știu că nu rămân fără în mai puțin de 2 luni). Balsamul nu a trecut testul.

Tu le-ai încercat? Ce părere ai de ele? Dacă mai ai întrebări despre cele două, nu ezita să lași un comentariu.





4 comments :

  1. Nu le-am incercat, dar sunt curioasa. Scalpul meu e foarte sclifosit, nu-i plac sampoanele prea hidratante (care altfel, fac o treaba excelenta pe lungime) si ma intreb daca asta i-ar placea... :)
    In ceea ce priveste balsamul, sunt indragostita de Dove Nourishing Oil Care (balsam simplu sau tratament) - in caz ca voiai sa adaugi tentatii pe lista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dove-ul e pe lista de produse bune, l-am folosit în vară, însă n-am mai apucat să scriu despre el. Îmi aduc aminte şi că mirosea superb! Să ştii că nici scalpului meu nu-i plac şampoanele hidratante, se răzvrăteşte şi mă taxează cu cojiţe multe :) Te pup!

      Delete
  2. In supermarketurile din US am vazut atatea chestii in ambalaje uriase, inclusiv vitamine aveau in borcane de 1 kg!! M-am si socat. Acolo am vazut si tot ce inseamna cosmetice mass market in ambalaje uriase. Nu prea inteleg de ce e samponul asta asa albastru, ma gandeam ca e special pentru par blond si atentueaza din efectul de galben.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, da, au de toate în ambalaje mari. E tare frumos la ei :)) Ţi-am mai zis că visez cum fac cumpărături în State, astea-s printre cele mai faine vise :)) Şamponul e albastru de la colorantul din compoziţie, aşa s-au gândit ei că trebuie să arate, dar nu are nicio treabă cu părul blond (deşi n-ar fi fost rău) :) Pup!

      Delete