January 18, 2015

RUTINA DE INGHIJIRE A UNGHIILOR


Azi m-am gândit să detaliez puțin rutina de îngrijire a unghiilor, poate-ți dau idei - de produse, de pași, de combinații de culori. Sper să-ți fie util articolul, eu mă bazez pe câteva produse care-mi fac viața ușoară și scurtează timpul alocat manichiurii (mai mult de 15 minute nu-mi ia, cu tot cu uscatul ojei).


Încep cu Sally Hansen Cuticle Remover - îl aplic pe cuticule, îl las 15-20 secunde, clătesc, usuc și trec la pasul următor. Câteodată îl folosesc și pe tălpi, mai ales atunci când mă grăbesc și nu am timp sau răbdare să înmoi picioarele în apă caldă. Funcționează perfect!


Mai departe folosesc un bețițor de lemn (cel din imagine face parte dintr-un set de 10 bucăți, luat de pe bornprettystore) și împing cuticulele. Ca să fiu sinceră, uneori mai bag și foarfeca în ele, mai ales dacă am mult de îndepărtat. Însă am grijă să nu tai adânc, ci doar suprafața. Apoi pilesc și dau formă unghiilor - mereu din pilă și mereu în aceeași direcție. 


Aplic un strat de Alessandro Nail Hardner, care se usucă în jumătate de minut și apoi trec liniștită la colorarea unghiilor. E o bază bună, nu mi s-au pătat unghiile de la ojele colorate.


Pentru săptămâna asta am ales un roșu clasic: O.P.I. Over & Over A-Gwen, câștigat la unul din concursurile de pe blogul lui Jully, iar peste am pus puțin glitter. Am folosit unul bronz, primit de la draga de Georgia: Essie Summit of Style.


Am aplicat și topcoat-ul de la Sally Hansen, ca să-mi reziste manichiura mai bine. Glitter-ul ăsta nu are nevoie de topcoat, pentru că nici nu se simte, nu agață și nu incomodează cu nimic.


La final, folosesc un bețișor de urechi îmbibat cu ulei de migdale dulci de la Solaris (sursă importantă de vitamina E) pentru a hidrata cuticulele. Pasul ăsta îl repet zi de zi, dimineața și seara, pentru că din cauza frigului, cuticulele mele au de suferit și arată groaznic dacă le las de izbeliște. Îl recomand cu căldură!


Rezultatul este acesta (degetele mi-au fost aranjate de Babadook):


Ăștia sunt pașii pe care-i urmez, împreună cu produsele folosite în momentul de față. Dacă ai descoperit produse minune pentru unghii sau ai vreun truc pentru o manichiură impecabilă, do share!

6 comments :

  1. Eu am cam renuntat la solutia de cuticule, in schimb aplic uleiul de migdale dulci, il las cateva minute si apoi imping cuticulele dupa ce uleiul si-a facut treaba. Intaritorul Alessandro e foarte misto.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu nu aveam cum să nu fac abuz de el! Mi l-am dorit mult de tot și mă bucur ca un copil că-l am :)) Eram pe punctul de a dormi cu el sub pernă când l-am primit :)) Dar până atunci, tot cu ulei mă descurcam și eu. E hidratant și face treabă. La mine buba e că, în ciuda îngrijirii lor cu ulei, tot produc cuticule kilometrice. Mă așteptam ca de la un punct să nu mai crească așa mari, dar nu. Întăritorul îmi place și mie, se simte și se vede diferența și-mi place că se usucă foarte rapid. Te pup!

      Delete
  2. Replies
    1. E una sănătoasă, mai ales dacă renunțăm la „tunsul” cuticulelor. Ale mele arată cel mai bine atunci când le țin hidratate și nu bag foarfeca în ele. Te pup!

      Delete
  3. Cam la fel arată și rutina mea, doar că nu exact cu aceleași produse. Mie îmi plac foarte mult produsele pentru unghii de la Farmec, mă înțeleg super bine cu ele și sunt și foarte ieftine!
    Îmi plac combinația de oje, roșu și glitter auriu arată mereu elegant și frumos!
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună Mihaela,

      Să știi că am folosit cu succes cuticle remover-ul de la Farmec - mi-a plăcut mult și a fost destul de ieftin (vreo 11 lei). Tot de la ei am folosit și bază întăritoare și loțiunea cu vitamina B5 (care e foarte bună!). Deci da, sunt de acord cu tine că au produse bune și ieftine :) Te pup!

      Delete